Hirdetés
Hirdetés

Júliusi idénygyümölcsök

Az egészséges és kiegyensúlyozott étrend fontos eleme  a megfelelő mennyiségű gyümölcs-, és zöldségfogyasztás, mivel a bennük megtalálható tápanyagok kulcsfontosságúak egészségünk és szépségünk  megőrzésében.

 

Próbáljunk mindig  szezonális ételeket választani, lehetőleg nyersen, mivel így juthat a szervezetünk  a legtöbb és legértékesebb tápanyaghoz belőlük.

Az idénygyümölcsök fogyasztása több szempontból is előnyös. Az egyik legfontosabb, hogy a természet biztosítja a gyümölcsök érlelését, míg a szezonon kívüli gyümölcsök esetében csak mesterségesen (etiléngázzal) érlelt gyümölcsöket vásárolhatunk.

Az idénygyümölcsök vitamintartalma sokkal magasabb és a szezon alatt sokkal kedvezőbb az áruk is.

Tehát nézzük, mely  gyümölcsöket érdemes júliusban fogyasztani:

 

Görögdinnye- a kánikulában az egyik legjobban hűsítő gyümölcs. Magas vitamintartalma miatt remekül méregtelenít, salaktalanít, tisztít és átmossa a szervezetet.  Bővelkedik C-vitaminban, E-vitaminban, és B6- vitaminban, továbbá gazdag folsavban, mangánban, vasban, niacinban és káliumban is.

Sárgadinnye - magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést,  magas vitamin-, és ásványianyagtartalommal rendelkezik. A-, B1-, B2-, és C-vitamint, valamint karotint, foszfort, vasat és nátriumot is tartalmaz.

 

Nektarin - kiemelkedően magas a vitaminok aránya benne, így például dupla annyi A- és C-vitamint tartalmaz, mint a sárgabarack. A nektarin nemcsak a belsőnknek tesz jót, hanem a külsőnkre is jó hatással van. Segíti például a kollagéntermelést, amely a bőr rugalmasságáért is felel. 

 

Őszibarack - a szépségápolás egyik kiemelt támogatójának tartják, a száraz és fáradt bőr ellenszere. Magas A és C-vitamin, kálium valamint szeléntartalma mellett a magnézium és kálcium tartalma is kiemelkedő. 

 

Sárgabarack – már napi néhány szem sárbarackkal fedezhető a napi A-vitamin igény, emellett pedig hasznos folsav-forrás, így kismamák számára, illetve kisbabát tervezők számára is ajánlott.

nyitókép: 123rf.com

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés