Hirdetés
Hirdetés

Ezek a leghasznosabb nyári fűszernövények

A nyári ételek és italok elkészítéséhez friss fűszerek használata tökéletes módja annak, hogy az ételek ízletesebbek és élvezetesebbek legyenek. Hoztunk néhány olyan növényt, amit érdemes elültetned a kertben, vagy a terszon:

1. Bazsalikom

Tökéletes salátákhoz, tésztákhoz, pizzákhoz és pesztókhoz. A friss bazsalikomot az étel elkészülte után add hozzá, hogy megőrizze aromáját.

2. Oregánó

Kiváló pizzákhoz, tésztákhoz, szószokhoz és grillezett húsokhoz. Szárított formában is erős ízt ad, de frissen még aromásabb.

3. Rozmaring

Használható grillezett húsokhoz, halakhoz, burgonyákhoz és kenyerekhez.A rozmaring erős aromájú, így kis mennyiség is elegendő. Szuper hajnövesztő csodaszert is főzhetsz belőle.

4. Tárkony

Jó választás csirkeételekhez, salátákhoz és levesekhez. 

5. Menta

Kiváló frissítő italokhoz, salátákhoz, desszertekhez és bárányételekhez.  Keverj néhány mentalevelet citromos vízbe vagy jeges teába.

6. Koriander

Használható mexikói, indiai és ázsiai ételekhez, valamint salátákhoz és szószokhoz. A koriander leveleinek felhasználása mellett a szárakat is felhasználhatod, mivel ízletesek és ropogósak.

7. Kapor

Kiváló halételekhez, salátákhoz, savanyúságokhoz és joghurtos mártogatósokhoz.

8. Lestyán

Jó választás levesekhez, főzelékekhez és húsételekhez.

9. Petrezselyem

Kiváló levesekhez, salátákhoz, szószokhoz és húsokhoz. Az olasz petrezselyem intenzívebb ízű, míg a sima levél petrezselyem enyhébb, de mindkettő sokoldalú.

10. Citromfű

Használható ázsiai ételekhez, levesekhez, teákhoz és marinádokhoz. A citromfű friss, citrusos ízt ad az ételeknek, ami különösen jól működik nyári ételeknél.

12. Metélőhagyma

Finomra vágva használd, hogy az íze jól eloszoljon az ételben.

nyitókép: 123rf.com/

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés