Hirdetés
Hirdetés

Verhetetlenül finom lesz a leves ezzel a szokatlan titkos összetevővel

A levesek nemcsak finomak, hanem egészségesek és laktatóak is. Akár burgonyával, gombával vagy tökkel: egy titkos összetevő különleges ízt adhat minden levesnek.

A levesek hihetetlenül változatosak, és minden évszakhoz megtalálják a tökéletes hozzávalót. Télen a meleg és krémes levesek állnak a középpontban, míg nyáron a hideg, zöldséges változatok népszerűbbek. Természetesen a fűszerek is fontosak, amelyek íz tekintetében a következő szintre emelik a levest vagy a pörköltet. De egy titkos összetevő páratlan ízélményt nyújthat – és valószínűleg keveseknek van rajta a radarján.

A nagymama áltaklában a legjobb főztjéről ismert – és azt is tudja, hogyan adjon egy bizonyos csipetnyi kifinomultságot minden levesének. Egy kanál almaszósz, egy korty almalé vagy egy kis darab reszelt alma gyümölcsös aromát kölcsönöz minden levesnek, ami nagyban befolyásolja az ízt. Ez az összetevő kiválóan alkalmas pörköltekhez is. Készíthetsz saját almaszószt, de a szupermarketben kapható kész változat is megfelelő.

De van egy másik összetevő is, ami csodákat tehet a levesekben – egy csipet sav. Ez olyan összetevőkre vonatkozik, mint a citrom- vagy limelé, az ecet vagy a bor. Ezt főzés közben adjuk a leveshez vagy a pörkölthöz. Ha a savat a végén szeretnénk hozzáadni, akkor az almaecet, a sherryecet, vagy a fehér- és vörösborecet különösen alkalmas erre.

Címlapfotó: 123rf.com
Hivatkozás másolása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés