Hirdetés
Hirdetés

Valentin-napi red velved torta recept

Valentin-napon a legnépszerűbb desszert a szerelmesek körében a red velvet torta. Ha idén otthon szeretnéd elkészíteni, akkor most mutatunk egy szuper receptet és videót.

Hozzávalók:

Tésztához:

•250 g finomliszt

•1 teáskanál sütőpor

•½ teáskanál szódabikarbóna

•2 evőkanál kakaópor

•1 csipet só

•115 g vaj (szobahőmérsékletű)

•300 g kristálycukor

•2 db tojás

•240 ml író (vagy 220 ml tej + 1 evőkanál citromlé, 10 percig állni hagyva)

•2 teáskanál vanília kivonat

•1 teáskanál ecet (10%-os)

•2 teáskanál piros ételfesték (gél állagú a legjobb)

Krémhez:

•250 g mascarpone

•250 ml habtejszín (hideg, min. 30%-os)

•100 g porcukor

•1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

Tészta:

1.Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, és bélelj ki két 18-20 cm-es tortaformát sütőpapírral.

2.Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport és a sót.

3.Egy másik tálban verd habosra a vajat és a cukrot, majd add hozzá a tojásokat egyenként, és jól dolgozd össze.

4.Keverd hozzá a vanília kivonatot, az ecetet és az ételfestéket.

5.Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és az írót a vajas-tojásos keverékhez, mindig alacsony fokozaton keverve.

6.Oszd el a masszát a formákban, és süsd 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd.

7.Hűtsd ki teljesen a lapokat, mielőtt megtöltenéd a krémmel.

Krém:

1.A hideg habtejszínt verd kemény habbá.

2.Egy másik tálban keverd össze a mascarponét, a porcukrot és a vanília kivonatot.

3.Forgasd össze óvatosan a tejszínhabbal, hogy könnyű, krémes állagot kapj.

Összeállítás:

1.Helyezd az egyik tortalapot egy tálra, és kenj rá egy réteg krémet.

2.Tedd rá a második tortalapot, majd vond be kívülről is a krémmel.

3.Díszítésként megszórhatod szétmorzsolt piskóta alappal, vagy fehér csokoládéforgáccsal.

4.Hűtsd legalább 1 órát szeletelés előtt.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés