Valentin-napon a legnépszerűbb desszert a szerelmesek körében a red velvet torta. Ha idén otthon szeretnéd elkészíteni, akkor most mutatunk egy szuper receptet és videót.
Hozzávalók:
Tésztához:
•250 g finomliszt
•1 teáskanál sütőpor
•½ teáskanál szódabikarbóna
•2 evőkanál kakaópor
•1 csipet só
•115 g vaj (szobahőmérsékletű)
•300 g kristálycukor
•2 db tojás
•240 ml író (vagy 220 ml tej + 1 evőkanál citromlé, 10 percig állni hagyva)
•2 teáskanál vanília kivonat
•1 teáskanál ecet (10%-os)
•2 teáskanál piros ételfesték (gél állagú a legjobb)
Krémhez:
•250 g mascarpone
•250 ml habtejszín (hideg, min. 30%-os)
•100 g porcukor
•1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
Tészta:
1.Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, és bélelj ki két 18-20 cm-es tortaformát sütőpapírral.
2.Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport és a sót.
3.Egy másik tálban verd habosra a vajat és a cukrot, majd add hozzá a tojásokat egyenként, és jól dolgozd össze.
4.Keverd hozzá a vanília kivonatot, az ecetet és az ételfestéket.
5.Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és az írót a vajas-tojásos keverékhez, mindig alacsony fokozaton keverve.
6.Oszd el a masszát a formákban, és süsd 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd.
7.Hűtsd ki teljesen a lapokat, mielőtt megtöltenéd a krémmel.
Krém:
1.A hideg habtejszínt verd kemény habbá.
2.Egy másik tálban keverd össze a mascarponét, a porcukrot és a vanília kivonatot.
3.Forgasd össze óvatosan a tejszínhabbal, hogy könnyű, krémes állagot kapj.
Összeállítás:
1.Helyezd az egyik tortalapot egy tálra, és kenj rá egy réteg krémet.
2.Tedd rá a második tortalapot, majd vond be kívülről is a krémmel.
3.Díszítésként megszórhatod szétmorzsolt piskóta alappal, vagy fehér csokoládéforgáccsal.
4.Hűtsd legalább 1 órát szeletelés előtt.