Hirdetés
Hirdetés

Alig 7 nap alatt! Egy férfi világrekordja nyűgözi le az internetet

Sajnos az ókori világ hét csodájának nagy része ma már romokban hever. Ez azonban nem szegte a kedvét ennek a férfinak.

Magdy Eissa gondolt egyet és meglátogatta a világ új hét csodáját. Ráadásul kevesebb mint hát nap alatt tette meg ezt az utat - így már világrekordernek is mondhatja magát. „A leggyorsabb idő a világ új hét csodájának meglátogatására. 6 nap 11 óra 52 perc Magdy Eissa által” - posztolta a Guinness World Records a héten az Instagramon. A férfi már az erről szóló bizonyítványát is megkapta. A „világ új hét csodáját” egyébként a 2000-es években választották ki egy többlépcsős kiválasztási folyamat során építészek és emberek a világ minden tájáról. Állítólag 100 millió szavazatot adtak le.

Végül a következő híres látnivalók győztek:

Hivatkozás másolása
  • Chichén Itzá, maja romok a Yucatán-félszigeten (Mexikó)
  • Colosseum, ókori amfiteátrum Rómában (Olaszország)
  • Machu Picchu, inka romok az Andokban (Peru)
  • Kínai Nagy Fal, határerődítmény (Kínai Népköztársaság)
  • Petra, sziklaváros (Jordánia)
  • Taj Mahal, mauzóleum (India)
  • Cristo Redentor, Krisztus-szobor Rio de Janeiróban (Brazília)

Magdy Eissa mindet meglátogatta - mindössze hat és fél nap alatt! Az őrült utazás megtervezése azonban sokkal tovább tartott, mégpedig hat hónapig - árulta el a férfi a Guinness World Recordsnak. „A repülőjáratok, vonatok, buszok, metrók, földalatti szerelvények bonyolult hálózatában kellett eligazodnom a közlekedési csomópontok és a csodák között gyalogolva” - mondta a világrekorder. „Egyetlen fennakadás megzavarhatta volna az egész útvonalat, és arra kényszeríthetett volna, hogy hazafelé tartó járatot válasszak" - tette hozzá.

Az oldalán útifilmet és képeket is posztolt az őrült utazásáról.
Az oldalán útifilmet és képeket is posztolt az őrült utazásáról. Instagram/magdy.eissa

De ez nem történt meg! Így a férfi boldogan tekint vissza a világrekordot jelentő útjára. „A személyes elégedettség mellett ez a kihívás azt is lehetővé tette, hogy egy pillanatra magam mögött hagyjam a hétköznapi élet mindennapi stresszét és nyomását. A rekordkísérlet során megkövetelt hektikus tempó és problémamegoldás hatékony levezetés volt ahhoz, hogy kiengedjem a gőzt és kikapcsolódjak" - mondta.

Címlapfotó: Instagram/magdy.eissa

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés