Hirdetés
Hirdetés

Tippek a légkondi egészséges használatához

A légkondicionáló berendezések használata kényelmesebbé teszi az életet, különösen a forró nyári hónapokban, de fontos, hogy helyesen és egészségesen használjuk őket. Könnyen megfázáshoz, vagy allergiához vezethet, ha rosszul állítjuk be az eszközt. Összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amikre jó, ha fgyelsz:

Állítsd be a légkondicionálót 24-26°C közötti hőmérsékletre. Ez elég hűvös ahhoz, hogy komfortosan érezd magadat egész nap, viszont tutira nem fogsz megfázni.

Ne állítsd a légkondicionálót túl alacsony hőmérsékletre, ha kint nagyon meleg van, mert a hirtelen hőmérséklet-változás „sokkolhatja” a szervezetnek.

Tisztítsd, vagy cseréld a légkondi szűrőit rendszeresen, hogy megelőzd a por, pollen és egyéb allergének felhalmozódását.

Évente legalább egyszer hívd ki a szakembert a légkondi karbantartására és ellenőrzésére.

Az optimális beltéri páratartalom 40-60% között van. Használj párásítót, vagy párátlanítót szükség szerint, hogy fenntartsd ezt a szintet.

A légkondicionálók hajlamosak kiszárítani a levegőt, ami bőrirritációt, szemszárazságot és légúti problémákat okozhat.

Időnként szellőztesd ki a helyiségeket, hogy a friss levegő keringhessen.

Ügyelj arra, hogy a légkondicionáló ne fújjon közvetlenül rád, mivel ez kellemetlen hidegérzetet és izomfájdalmat okozhat.

Ha allergiás vagy, használj légszűrőket és -tisztítókat, hogy csökkentsd a levegőben lévő allergének mennyiségét.

Tartsd az ablakokat zárva, amikor a légkondi be van kapcsolva, hogy megakadályozd a pollen és egyéb szennyező anyagok bejutását.

nyitókép: 123rf.com

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés