Hirdetés
Hirdetés

Természetes piros ételfesték opciók a Valentin-napi sütéshez

A Valentin-napi sütikbe általában sok ételfesték kell, hogy kellően intenzív piros színt érjünk el. A legtöbb ételszínezék sajnos nagyon egészségtelen, viszont néhány természetes összetevővel hasonló hatást érhetsz el. Ha természetes piros ételfestéket szeretnél, többféle természetes alapanyagból is elkészítheted:

1. Cékla (élénkpiros, rózsaszínes árnyalat)

•Elkészítés: Reszelj le egy céklát, és nyomd ki a levét, vagy turmixold össze kevés vízzel, majd szűrd le.

•Felhasználás: Sütemények, krémek, italok, tészták színezésére.

2. Gránátalma (mélypiros, bordós árnyalat)

•Elkészítés: A gránátalma levét préseld ki és sűrítsd be lassú melegítéssel.

•Felhasználás: Desszertek, szószok, italok színezésére.

3. Eper, vagy málna (lágyabb piros, rózsaszínes árnyalat)

•Elkészítés: Turmixold össze az epret vagy málnát, majd szűrd át, hogy sima folyadékot kapj.

•Felhasználás: Torták, fagyik, mázak színezésére.

4. Hibiszkusz tea (mélypiros, kissé lilás árnyalat)

•Elkészítés: Áztass hibiszkuszvirágokat forró vízben, majd a főzetet használd színezésre.

•Felhasználás: Sütemények, italok, szirupok.

5. Paprika, vagy piros chili por (élénkpiros, de enyhén fűszeres)

•Elkészítés: Finomra őrölt édes vagy füstölt pirospaprikát keverj vízbe vagy olajba.

•Felhasználás: Sós ételekhez, szószokhoz.

A természetes festékek általában enyhe ízt is adnak, ezért érdemes figyelembe venni, hogy milyen ételhez használod őket. 

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hivatkozás másolása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés