Hirdetés
Hirdetés

Videóra vette: egy egér minden este kitakarítja egy 75 bácsi garázsát

Úgy gondolta, az éjszakai kamerák adhatnak csak választ a rejtélyes dolgokra. Igaza lett.

A walesi Powysban található Builth Wellsből származó Rodney Holbrook nem tudta megmagyarázni, hogy az egyes tárgyak, amiket nem pakolt el, megmagyarázhatatlan módon egyik napról a másikra visszakerülzek oda, ahol a helyük van. A nyugdíjas postás először azt vette észre, hogy a madáreledel a régi cipőkben kötött ki, amiket a fészerben tartott. Hogy kiderítse, mi történt, a 75 éves lelkes természetfotós egy éjjellátó kamerát állított fel a garázsban, hogy leleplezze a tettest. Hihetetlen felvételt készített.

A bácsi felvételén jól látszik, hogy egy látszólag lelkiismeretes egér ruhacsipeszeket, dugókat, anyákat és csavarokat gyűjtöget, és Holbrook munkapadján egy tálcára helyezi őket. "Ez már hónapok óta így megy. Úgy hívom, hogy Welsh Tidy Mouse" - mondta a férfi a The Guardiannek, majd azt is elmondta, ezt követően kísérletképpen kábelkötegelőket tett az asztalra, hogy lássa, mihez kezd velük a rágcsáló. Nos, azokat is elpakolta.

"Nem hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy az egér rendet rak" - mondta a lapnak a bácsi. "Mindenféle dolgokat tett a dobozba. Most már nem vesződöm a rendrakással, mert tudom, hogy majd ő elintézi" - mosolygott. A megfigyelése szeint 100-ból 99-szer takarított ki éjszaka a lelkes rágcsáló. De nem ez az első ilyen furcsa eset! 2019-ben a Bristol közelében élő Steve Mckears fészerében egy egér halmozott fel tárgyakat. A most 75 éves férfi azt hitte, hogy "megőrült", amikor csavarok és fémtárgyak bukkantak fel folyamatosan egy madáreledeles dobozban. Az ő egerét is kamera buktatta le. (Lásd fentebb.)

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés