Hirdetés
Hirdetés

Színészek, akik meghíztak egy szerep kedvéért

Számos színész van, aki jelentős súlygyarapodáson ment keresztül egy-egy szerep kedvéért. Ez gyakran a szerep hitelességének növelése és a karakter iránti elkötelezettségük miatt történik.

1. Christian Bale

Film: "Amerikai botrány" (American Hustle, 2013)

Súlygyarapodás: Bale körülbelül 40 kilót hízott, hogy eljátssza Irving Rosenfeld karakterét. Ezenkívül Bale több alkalommal is jelentős súlyváltozásokon ment keresztül különböző szerepek kedvéért, például a "Gépész" (The Machinist, 2004) című filmben.

2. Robert De Niro

Film: "Dühöngő bika" (Raging Bull, 1980)

Súlygyarapodás: De Niro 27 kilót hízott, hogy eljátszhassa a boxoló Jake LaMotta idősödő verzióját. Az átalakulás a film egyik legikonikusabb aspektusa lett.

3. Charlize Theron

Film: "A rém" (Monster, 2003)

Súlygyarapodás: Theron körülbelül 13-15 kilót hízott, hogy eljátszhassa a sorozatgyilkos Aileen Wuornos szerepét. A fizikai átalakulás jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy megnyerje az Oscar-díjat a legjobb női főszereplő kategóriában.

4. Renée Zellweger

Film: "Bridget Jones naplója" (Bridget Jones's Diary, 2001) és folytatásai

Súlygyarapodás: Zellweger több mint 10 kilót hízott, hogy eljátssza Bridget Jones karakterét. A szerep kedvéért a színésznő többször is jelentős súlyt vett fel, majd fogyott le.

5. Jared Leto

Film: "Chapter 27" (2007)

Súlygyarapodás: Leto több mint 30 kilót hízott, hogy eljátszhassa John Lennont meggyilkoló Mark David Chapman szerepét. A színész később elmondta, hogy a hízás egészségügyi problémákat okozott neki.

6. George Clooney

Film: "Syriana" (2005)

Súlygyarapodás: Clooney 13 kilót hízott, hogy eljátszhassa Bob Barnes CIA-ügynök szerepét. A súlygyarapodás és a szerep iránti elkötelezettsége Oscar-díjat hozott neki a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

7. Matt Damon

Film: "Az informátor!" (The Informant!, 2009)

Súlygyarapodás: Damon körülbelül 14 kilót hízott, hogy eljátssza Mark Whitacre szerepét. A színész elmondta, hogy élvezte a hízás folyamatát, mert sok junk food-ot evett.

8. Tom Hanks

Film: "Elveszett jelentés" (Cast Away, 2000)

Súlygyarapodás: Bár Hanks inkább fogyásáról híres ebben a filmben, ahol több mint 20 kilót fogyott, hogy eljátszhassa a lakatlan szigetre vetődött Chuck Nolant, előtte körülbelül 23 kilót hízott, hogy eljátssza a karaktert a film korábbi szakaszaiban.

9. Russell Crowe

Film: "A hazugságok hálója" (Body of Lies, 2008)

Súlygyarapodás: Crowe körülbelül 28 kilót hízott, hogy eljátszhassa a CIA-ügynök Ed Hoffman szerepét. A súlygyarapodás segített hitelesebbé tenni a karaktert.

Címapfotó: Profimedia/RedDot

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés