Hirdetés
Hirdetés

Hihetetlen lehúzás: ennyit kellett fizetnie a turistának a sajtért és kolbászért

Egy átlagos szardíniai nyaralás pénzügyi katasztrófával végződött egy idős nő számára

„Csak most jövök rá, hogy mi történt velem. Úgy érzem magam, mint egy bolond. De az igazság az, hogy becsaptak” - magyarázza a milánói Graziella Deni, aki a Corriere beszámolója szerint még mindig sokkos állapotban van. „Azt mondták nekem, hogy a szamártejből készült sajt drága, de én nem gondoltam ennyire. Amikor a fizetésre került a sor, kicsit meglepődtem” - mondja az olasz nő. A kereskedők először akkor szólították meg őt, amikor 63 éves fiával a tengerpartról éppen a szállására tartott. Megkérték őket, hogy kóstolják meg a sajtot, amely az utcai árusok szerint házi készítésű.

Nem volt feltüntetve az ár, és a csomagoláson, amit adtak nekünk, nem volt címke az összetevőkkel, a gyártási tétellel és az eredettel

- emlékszik vissza és mire rájött az átverésre, a kereskedők már rég eltűntek.

Mivel azonban a 86 éves nőnél csak aprópénz volt nála, a kereskedők az otthonáig akarták kísérni a maradékért. Útközben még szalonnát és szalámit is eladtak neki. Miközben az egyik férfi beszélgetésbe elegyedett vele, a másik a mobiltelefonján kiszámolta a végösszeget. „1155 euró” - mondta végül. Igen, több mint 450 ezer forint. Az idős nő gondolkodás nélkül adta át a kártyáját, mire rájött, mit tett, már késő volt. Végül a másik fia és annak a felesége vette fel a kapcsolatot a csalókkal. A válasz éppoly durva volt, mint amilyen semmitmondó. „Ez egy hiánypótló termék, és a piac szabad” - üzenték. Az olasz rendőrség mégis nyomoz, keresik a számla nyomát.

Címlapfotó: 123rf.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés