Hirdetés
Hirdetés

Mi történik itt? Hirtelen rózsaszínűvé vált a tavacska - Fotók

Egy nem mindennapi természeti jelenség dobogtatja a fotósok szívét Mauin - néhány hete egy apró tó vize ugyanis rózsaszínűre változott.

Kevesen tudják, de az úgynevezett mikroorganizmusok a magas sótartalmú vizekben érzik magukat a legjobban. És ha találnak maguknak ilyen helyet, akkor akár el is színezhetik el a vizet. Az amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat, az egészségügyi minisztérium munkatársai és tudósok két hete próbálják kideríteni, hogy mitől lett rózsaszín a Hawaii-on található apró kis tó. A víz elemzéséből annyi kiderült, hogy a mérgező anyagokat és az algákat már ki lehet zárni. Nagy valószínűséggel egy egysejtű organizmus, az úgynevezett halobaktérium lehet a bűnös.

Ezeknek az apró tavaknak a sótartalma állítólag kétszer olyan magas, mint a tengervízé. Bár ezekről a baktériumokról azt gondolják, veszélytelenek, azt tanácsolják, hogy elővigyázatosságból az emberek és az állatok is kerüljék ezeket a vizeket. Sőt, az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata megtiltotta azt is, hogy drónok repüljenek a tavak felett. Ezek ugyanis megzavarhatják a fészkelő, vagy táplálékot kereső madarakat. Persze, máris akadt, aki megszegte ezt.

Máris akadt, aki megszegte a drón repülési tilalmat. Csodás képeket készített.
Máris akadt, aki megszegte a drón repülési tilalmat. Csodás képeket készített. Instagram/traviskeahi_photos

Címlapfotó. Instagram/traviskeahi_photos

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés