Hirdetés
Hirdetés

Pumpkin Spice Latte házilag

Amint beköszönt az ősz, a levelek színesbe borulnak, a pulcsik előkerülnek, és egyre többen vágyunk egy melengető, fűszeres italra. A kávézók kínálatában ilyenkor megjelenik a szezon sztárja: a Pumpkin Spice Latte. Jó hír, hogy nem kell sorban állni érte, hiszen otthon is könnyedén elkészíthető – ráadásul egészségesebb, pénztárcabarátabb változatban.

Miért érdemes házilag készíteni?

•Természetes alapanyagokkal dolgozhatsz, kerülve a mesterséges ízesítőszirupokat.

•Ízlésedre szabhatod: erősebb kávéval, több vagy kevesebb fűszerrel, akár cukormentesen is.

•Olcsóbb és friss – egy adag ára töredéke a kávézói verziónak.

Hozzávalók (2 adaghoz)

•2 csésze tej (növényi ital is lehet, pl. zab- vagy mandulatej)

•2 evőkanál sütőtökpüré (sült sütőtökből pürésítve a legfinomabb)

•2 evőkanál cukor, vagy méz esetleg édesítőszer (ízlés szerint)

•1 teáskanál vanília kivonat

•½ teáskanál őrölt fahéj

•¼ teáskanál őrölt gyömbér

•¼ teáskanál őrölt szerecsendió

•¼ teáskanál őrölt szegfűszeg

•2 adag frissen főzött eszpresszó vagy erős fekete kávé

•Tejszínhab a tetejére (opcionális)

Elkészítés lépésről lépésre

1.Melegítsd fel a tejet egy lábasban, add hozzá a sütőtökpürét, a cukrot (vagy mézet), és kevergesd, amíg krémes lesz.

2.Add hozzá a fűszereket és a vaníliát, majd forrósítsd át (de ne forrald fel).

3.Egy botmixerrel vagy habverővel habosítsd fel a tejes-fűszeres keveréket.

4.Öntsd bögrébe az eszpresszót, majd töltsd fel a fűszeres tejjel.

5.Díszítsd tejszínhabbal és egy csipet fahéjjal vagy szerecsendióval.

Tipp

•Ha sűrűbb, krémesebb ízt szeretnél, tegyél bele egy extra kanál sütőtökpürét.

•Készíthetsz nagyobb adagot a pumpkin spice fűszerkeverékből, és üvegben tárolhatod, így bármikor gyorsan előkaphatod.

•Cukormentesen is isteni, ha édesítőszerrel, vagy datolyasziruppal készíted.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés