Hirdetés
Hirdetés

Lövések a prágai egyetemen: 15 halott, tucatnyi sérült - Megrázó képek a neten

A friss hírek szerint az elkövető is meghalt. Az internetet ellepték a képek.

Lövések dördültek a Prágában a Károly Egyetemen néhány nappal karácsony előtt.  A friss hírek szerint 15 ember halt meg a golyózáporban, több mint húszan megsebesülnek. A tettes sajtóhírek szerint egy David Kozak nevű férfi volt, aki szintén az elhunytak közt van. A rendőrfőnök, Martin Vondrasek bejelentése szerint feltételezhetően az egyetem egyik diákjáról van szó, aki nem sokkal korábban meggyilkolta az apját, és ezért körözik.

A hivatalos azonosításra egyelőre várni kell, ami biztosnak tűnik, a feltételezett elkövetőt valószínűleg külföldi ámokfutások ihlették. Az 1993 óta független Csehország történetében ez a legsúlyosabb fegyveres támadás. Az első információk szerint 24 ember sérült meg, közülük legalább kilencen súlyosan vagy életveszélyesen. A lövések a Károly Egyetem filozófiai karán, a Jan Palach téren dördültek el. A rendőrség nagy létszámú kontingenssel, köztük különleges erőkkel vonult a helyszínre. A tér csak néhány száz méterre van a híres Károly-hídtól, a város jelképétől.

A rendőrség felszólította az embereket, hogy kerüljék el a környéket, a teret pedig lezárták. A lakosokat felszólították, hogy ne hagyják el otthonaikat. A Nova tévécsatorna értesülései szerint a lövöldözőt utoljára a kar épületének tetején látták. És állítólag egy robbanás is hallatszott. Az egyetem hallgatói és dolgozói a közösségi médiában tették közzé, hogy elbarikádozták magukat az előadótermekben és az irodákban. Mások kimásztak az ablakokon, és a tető párkányára álltak, hogy elbújjanak a fegyveres elől.

Estére rendkívüli kormányülést hívtak össze.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés