Ha kevés az időd, nyugodtan használhatsz bolti pesztót, de ha van lehetőséged, készítsd el a bazsalikomos szószt házilag – így még ízletesebb lesz. Mutatunk néhány szuper tésztás fogást: 1. Klasszikus Genovai Pesto Tészta
- Hozzávalók: Bazsalikom, fenyőmag, fokhagyma, olívaolaj, parmezán sajt, só és bors.
- Elkészítés: A bazsalikomot, fenyőmagot, fokhagymát és parmezánt turmixoljuk össze olívaolajjal, majd keverjük hozzá az al dente főtt tésztához. A frissen reszelt parmezán és pár csepp extra olívaolaj a tetején nagyszerű zárás.
- Hozzávalók: Genovai pesto, csirkemell, spagetti vagy penne, fokhagyma, tejszín.
- Elkészítés: Pirítsuk meg a fokhagymát és a csirkét, majd adjunk hozzá pestót és tejszínt. Keverjük hozzá a főtt tésztát, és tálaljuk parmezánnal megszórva.
- Hozzávalók: Bazsalikomos pesto, cukkini, spenót, borsó, és tetszés szerinti zöldségek.
- Elkészítés: Pároljuk meg a zöldségeket, majd keverjük a pestót és a főtt tésztát hozzá. Frissítő, vegetáriánus változat, amit érdemes parmezánnal és friss bazsalikommal megszórni.
- Hozzávalók: Sütőtökpüré, spenótos vagy bazsalikomos pesto, tészta, pirított tökmag.
- Elkészítés: Keverjük össze a sütőtökpürét és a pestót, majd adjuk hozzá a főtt tésztát. A pirított tökmag a tetején különleges ízt ad.
- Hozzávalók: Dió, bazsalikom, fokhagyma, olívaolaj, parmezán.
- Elkészítés: A diót helyettesíti a fenyőmagot, így krémesebb, mélyebb ízt kapunk. A diópestót keverjük össze forró tésztával, és frissen reszelt sajttal tálaljuk.