Hirdetés
Hirdetés

Új padel közösség épül Budán - Fergeteges nyitóbulin jártunk - Fotók

Egy fergeteges partyval nyitott meg a Top Padel Club Budán.
Egy fergeteges partyval nyitott meg a Top Padel Club Budán. BP Kurír/Kunos Attila

A múlt hétvégén tartották a Top Padel Club ünnepélyes megnyitóját - szerencsésnek mondhatja magát, aki ott lehetett.

"A Top Padel Club egy új, budai sport-közösségi tér, aminek célja, hogy a magyarországi padel kultúrát építse, az infrastruktúráját bővítse, valamint játéklehetőséget biztosítson e fiatal sportág kedvelőinek" - olvasható az esemény közleményében, amelyből az is kiderült, nem akárkik hódolnak már szenvedélyesen az egyre népszerűbb sportnak. A hétvégi ünnepélyes megnyitón mások mellett ugyanis részt vett a népszerű producer-rendező, Herendi Gábor is.

"Én még azért nem olyan régen, másfél éve űzöm a padelt. A barátaim találtak rá, akik aztán szóltak, hogy nincs-e kedvem kipróbálni, s miután én azért sokat teniszeztem régen, és amikor az ember megöregszik, akkor a teniszt már nehezebben bírja, nekem ez éppen ideális volt.

Azt gondolom, ez az a sport, amibe azonnal beleszeret az ember.

Jól meg van bolondítva ezzel az üvegfallal, hogy az üvegről visszapattanó labda is számít, ezért az egész picit komplikáltabb. Szerintem rendkívül jópofa sport, látszik, hogy rohamos tempóban terjed és egyre több pálya nyílik és egyre többen játsszák.” – nyilatkozta Herendi Gábor.

Az eseményen rajta kívül egyébként jelen volt Tereh István zenész, Balázs Attila és Piros Zsombor profi teniszezők, Noszály Sándor és Krisz Rudi énekes is, aki a jó hangulatról is gondoskodott.

A padelről:

A padel egy ütős sportág, ami a squash és a tenisz „ötvözete”. Eszközigényét, pályafelépítését tekintve is hasonlóságokat mutat az említett két sportághoz. A padel egyre népszerűbb hazánkban is, köszönhetően annak, hogy remek közösségépítő program is. A játék hagyományosan páros, de egyéni játékra is alkalmas. A pályak különlegessége, hogy átlátszó falak veszik körbe, amik részét képezik a játéknak, még izgalmasabbá téve a labdajátékot. A padel könnyen tanulható, közösségépítő sport, és bár nem szerepel még az olimpiai sportágak között, több ország is lobbizik, hogy bekerüljön az ötkarikás játékok programjába.

Címlapfotó: BP Kurír/Kunos Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés