Hirdetés
Hirdetés

Nosztalgikus menzás reggeli ötletek

Biztosan néha te is megkívánsz egy kis menzás tejbegrízt, vagy „tejeskávét” esetleg egy kis büfés teát. Most elhoztunk néhány receptet, amivel felidézheted gyermekkorod ízeit. Ha most nem számolgatod a kalóriákat, akkor indítsd a reggelt egy ilyen cukor bombával.

Tejbegríz

A titok, hogy a tejhez nem szabad cukrot adni és a tetejére a natúr kakaót porcukorral kell kikeverni 1-1 arányban. Néhányan a tej-gríz keverékhez forrás után egy kis sót is raknak, hogy kihozza az ízeket.

Tea

Ha reggel nincsen semmi étvágyad, akkor készíts egy kis nosztalgikus óvodai menzás teát. Csupán az arányokra kell figyelni, egy liter vízhez 2db earl grey filtert kell használni. Szükséged lesz még tea ízesítő tablettára, amit bármelyik boltban megtalálsz, egy literhez legalább 3 evőkanál cukor kell... Ha esetleg nem hasonlít teljesen a régi ízekre, akkor keverj hozzá egy kis palackos citromlevet.

Lekváros bukta

Szinte mindenkinek a buktás, vagy kelt tésztás nap volt a kedvence a menzán. Egy kicsit macerás reggel a tésztát bedagasztani, viszont egy tök jó kis hétvégi program lehet...

Nyitókép: Profimedia/RedDot

Hivatkozás másolása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés