Hirdetés
Hirdetés

Egy beteg mosómedvéhez hívták a szakembert: aztán váratan dolog történt - Videó

Januárban riasztották a nőt, hogy a mosómedve nagyon beteg. Aztán jobban megnézte.

A New York állambeli Long Islandről származó vadmentőt kétségbeesetten hívta egy család, mivel az állat magánterületen kóborolt, Karenlynn Strachernek először engedélyt kellett kérnie a háztulajdonostól, hogy beléphessen a birtokára. A nő azonban nem erre adott neki engedélyt, de mindent elmondott, amit a mosómedvéről tudott. Ő és a szomszédai még nevet is adtak az állatnak: Emeril. A nő azt állította, évek óta látta az udvarán, és sokan a környéken is. Az állatmentő ekkor elgondolkodott, hiszen tudta, erre nagyon kicsi az esély.

Stracher szerint azonban nagyon kevés mosómedve éli túl az első életévét. Akik igen, azok maximum két-három évig élnek. Amikor az állatvédő először lpillantotta meg a saját szemeivel az állatot, akkor döbbent rá mindenre. "A kinézetéből ítélve már jócskán a kétszámjegyű életkoron túl van" - mondta a nő a The Dodo magazinnak, majd hozzátette: nem beteg. Szerinte az öregedés tipikus jelei, például az ízületi gyulladás jelentkeztek nála. Ezt követően több hívás is érkezett hozzá a környékről, de mindenkit megnyugtatott: az állat egészséges, csak öreg.

Mivel azonban Emeril néha egy forgalmas út környékén bolyongott, befogták és az bekerített kertben él egy hozzáértő férfinél.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés