Hirdetés
Hirdetés

Gyerekek tucatjai előtt: a 24. emeletről zuhant halálba a Mikulás

Szörnyű tragédia árnyékolta be az ünnepeket az oroszországi Cseljabinszkban: egy Mikulásnak öltözött férfi egy toronyház 24. emeletéről zuhant a halálba. Valószínáleg a felesége és gyermeke is szemtanúja volt ennek.

Sajtóhírek szerint a tapasztalt ipari mászó a helyi gyerekeknek tervezett egy meglepetés mutatványt. A szláv mitológiából ismert mesebeli alaknak, Fagyapónak álcázva magát, kötelekhez kötve akart lemászni a toronyház homlokzatán. De a mutatványa tragédiával végződött. Az eseményekről készült felvételen jól látszik, a férfi a 73 méter magasan lévő erkélyről akar leereszkedni, az alatta lévő erkélyre. Egy reflektorral világítják meg.

Gyerekek szeme láttára zuhnat a halálba a férfi.
Gyerekek szeme láttára zuhnat a halálba a férfi. X/CronicaPolicial

Mielőtt azonban elérné a korlátot, elveszti az egyensúlyát a lába is kicsúszik és zuhanni kezd. Látszólag a szemtank sem hiszik el, hogy amit láttak, az igaz. "Leesett?" - lehet hallani a kérdést a tömegből. A becsapódáscsak azért nem látszik a felvételen, mert egy másik épület eltakarja. De még ekkor is van olyan, aki azt gondolja, ez a show része volt. "Mindjárt kijön" - mondja valaki. "Egészen a végéig biztos voltam benne, hogy ez valamiféle bábu és tréfa" - mondta egy másik szemtanú.

Amikor az emberek rájöttek, mi is történt valójában, pánik tört ki a nézőtéren. A helyi média beszámolója szerint a hegymászó állítólag összekeverte a biztosítóköteleket. A baleset pontos okát azonban még nem sikerült kideríteni. Közben az eseményt szervező lakáskezelő cég bocsánatot kért, és kifejtette, hogy a hegymászó "tapasztalt szakember" volt.

Címlapfotó: X/CronicaPolicial

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés