Hirdetés
Hirdetés

Mi ez? Leesett a túristák álla, amikor ezt a lényt látták meg a kerítés mögött - Fotó

Tasmánia szigete szinte még érintetlen, egy természeti csoda. Nem csoda, hogy a túristák egyik kedvenc úti célja. Ez a társaság a kis fehér kenguruk helyett egészen mást kapott.

Egy fotónak köszönhetően lett híre az a csoport, aki a közelmúltban az ausztrál államba látogatott. Fehér wallabikat, azaz kis fehér kengurukat szerettek volna látni a a vadonban, az élet azonban más meglepetést tartogatott a számukra. Mivel a megszokott helyszínen nem volt egy kenguru sem, a csoport vezetőjével egy kilométerrel beljebb merészkedtek a látogatók. Ott, egy kavicsos út mellett, egy kerítés mögött szúrtak ki egy méretes állatot. Egy méretes fókát. De vajon hogy került oda?

A fóka egy kerítés mögött kereste az utat a szabadság felé.
A fóka egy kerítés mögött kereste az utat a szabadság felé. Facebook/Bruny Island Safaris

A Bruny Island Safaris túrákra szakosodott cég tulajdonosa, Craig Parsey osztotta meg a fókáról készült fotót, a Yahoo News Australia-nak pedig azt is elárulta, Tasmániában "nem mindennap látni fókát az út szélén". "Alkalmanként előfordul. Néha a szokásosnál kicsit messzebb mennek fel egy folyón vagy patakon" - magyarázta az ausztrál a lapnak, aki arra is utalt, a rohamosan változó időjárás is felelős lehet mindezért.

Mivel a kis fehér kenguruk aznap nem jelentek meg, így a fóka gondoskodott a látnivalóról a fizető túristáknak. A csoportvezető szerint pedig mindenki kellemesen csalódott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés