Hirdetés
Hirdetés

Sztárok a kifutón: menhelyi kutyáknak gyűjtött a celebvilág - Fotók

Az Ürömi Állatmenhelynek gyűjtöttek a sztárok, sőt, nyolc kutyusnak gazdit is kerestek a Marriott hotelben.

Zsúfolásig megtelt a Duna-parti szálloda egyik terme szombaton délután: néhány év után újra megrendezták a Dogs on the Catwalk című divatbemutatót, ahol ismert tervezők ruháit ismert emberek mutatták be ismeretlen menhelyi kutyák kíséretében. Ők, utóbbiak voltak az est főszereplői, hiszen közülük nyolcnak a helyszínen keresték a leendő családját és gazdáját, mindamelllett, hogy a menhely összes lakójának lehetett támogatásokat juttatni.

Celebparádé a kifutón

Hivatkozás másolása

Az eseményen több kerekasztal beszégetést is hallhattunk ismert emberek és szakemberek bevonásával. Rubint Réka könnyfakasztó történeteket mesélt el a családjuk kutyáiról. Tőle kapta Norbi az első kutyájukat, Szultánt, a golden retrievert, aki mellett a Schobert-gyerekek felnőttek. Majd mielőtt még örökre itt hagyta volna őket, Réka unszolására egy újabb kutya, egy akita csatlakozott hozzájuk, aki a Hacsi nevet kapta. Réka szerint Szultán élete is hosszabb lett a kölyök érkezésével. Hacsi ráadásul Norbi életét is megmentette.

Réka az egyik kerekasztal beszélgetésen mesélte el a történetet, hogyan mentette meg a kutyájuk férje életét. Norbi a házuk előtt kapott sztrókot, hosszú perceken át senki nem segített neki. Végül a kutya volt az, aki az épp hazaérő szomszédnak "szólt". Réka elmondása szerint: beállt a kapujukba, úgy, hogy az érzékelőket takarta, így hiába próbálta meg a szomszéd bezárni azt. Amikor kiment, hogy megnézze, akkor vette észre az életéért küzdő Norbit és riasztotta a mentőket.

Hogy végül a nyolc kutyusból hányan találtak gazdit és mennyi adomány jött össze az Üömi Állatmenhelynek, azt egyelőre nem tudjuk.

Címlapfotó: Bp_Kurír

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés