Hirdetés
Hirdetés

Mary Poppins, A Dzsungel könyve: legendáját gyászolja a Disney

Az Oscar-díjas zeneszerző 95 éves korában hunyt el a Beverly Hills-i Cedars-Sinai Medical Centre-ben.

Richard Morton Sherman a testvérével, Robert-tel együtt a Sherman Brothers néven alkotott legendás zeneszerzőpárost. Mint ahogyan azt a Walt Disney Company közleményben tudatta, a 95 éves férfi helyi idő szerint szombaton „korával összefüggő betegség” következtében hunyt el. „Richard a családi szórakoztatás történetének egyik legtermékenyebb zeneszerzőjeként és szövegírójaként, Walt Disney belső alkotói körének kulcsembereként kilenc Oscar-jelölést kapott, három Grammy-díjat nyert, és 65 éves pályafutása során 24 arany- és platinalemezt szerzett” - írja a filmstúdió.

A Shermann-fivérek számps díjat bezsebeltek a Disney-filmekkel.
A Shermann-fivérek számps díjat bezsebeltek a Disney-filmekkel. Profimedia/RedDot

A Sherman testvérek az 50-es, 60-as és 70-es években a legnagyobbak közé tartoztak a szakmájukban. Filmzenéket komponáltak, de mindenekelőtt számos dalt írtak az akkori Disney-filmekhez. Talán a legnagyobb sikerük a Mary Poppins című filmben való munkájuk! A testvérek 1965-ben két Oscart nyertek a „Chim Chim Cher-ee” című dalért és a film teljes zenéjéért. A három Grammy-elismerésükből kettőt szintén ezért a filmért kapták.

Az amerikai testvérpár olyan filmklasszikusok dalait szerezte, mint a „Dzsungel könyve” (1967), a „Csodakocsi” (1968), az "Ágygömb és seprűnyél” (1971) és "A pecsét és a rózsa" (1976). A testvérek 1976-ban kaptak csillagot a Hollywood Walk of Fame-en.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés