Hirdetés
Hirdetés

Maradékmentő ötletek a karácsonyi időszakra – finoman, tudatosan, pazarlás nélkül

A karácsonyi ünnepek után sok háztartásban ugyanaz a helyzet: tele a hűtő maradékokkal, miközben senki sem vágyik már ugyanarra az ételre harmadszor is. Pedig egy kis kreativitással nemcsak az élelmiszer-pazarlást csökkenthetjük, hanem új, izgalmas fogásokat is varázsolhatunk az ünnepi maradékokból.

1. Sült húsok újragondolva

A megmaradt pulyka, csirke vagy sertéssült tökéletes alap lehet:

Tortillába, vagy wrapbe tekerve, friss zöldségekkel és joghurtos szósszal

Húsos salátában, almával, dióval, mustáros öntettel

Krémes tésztákhoz, gombával és tejszínes szósszal

2. Köretekből főétel

A maradék krumplipüré, rizs vagy párolt zöldség kiváló alapanyag:

Krumplipüréből ropogós tócsni vagy krokett

Főtt rizsből rizsfelfújt vagy sült rizs

Zöldségekből zöldségfasírt vagy rakott fogás

3. Ünnepi levesek új élete

A húsleves maradéka igazi kincs:

Másnap tésztás, zöldséges levesként

Alapként rizottóhoz vagy mártásokhoz

Lefagyasztva későbbi főzésekhez

4. Süteménymentés okosan

A bejgli, kalács vagy aprósütemény sem vész kárba:

Bejglipuding vaníliasodóval

Szikkadt kalácsból francia pirítós

Süteménymorzsából desszertpohár vagy cake pop

5. Sajtok és felvágottak kreatívan

A megkezdett sajtok és sonkák gyorsan felhasználhatók:

Sajtos melegszendvics vagy quiche

Felvágottakból tésztafeltét vagy omlett

Sajtokból krém vagy mártogatós

6. Fagyasztás – a legjobb maradékmentő

Amit nem tudunk azonnal felhasználni, érdemes adagokra osztva lefagyasztani:

Címlapfotó:Profimedia/RedDot

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés