A olasz különlegességnek rengeteg formája ismert. Az eredeti verziót a 17. században fejlesztették ki Nápolyban. Azóta az amerikai konyha is elkészítette a saját verzióját és különböző tészta vastagságban is kaphatók.
Február 9-én pedig a világ minden táján ünneplik a híres ételt.
A jó pizza titka a megfelelő arányok, a szósszal óvatosan kell bánni, mert nem fog átsülni a tészta megfelelően, viszont ha keveset rakunk, akkor pedig száraz lesz. A feltéteknél a minőség a legfontosabb, a sajtoknál az eredeti olasz verziókat javasolt használni, a sonkák és szalámik esetében pedig megfelelően érlelt termékeket.
Természetesen az eredeti olasz recept szerint tilos ananászt használni hozzá és maximum olivaolajjal locsolhatjukk meg- semmiképpen sem ketchuppal.
Kapcsolódó cikkek
-
Body & Mind Boszorkánykonyha otthon: 3 egyszerű, mégis látványos Halloween recept A Halloween nemcsak a jelmezekről és a töklámpásokról szól — az asztalon is elfér egy kis borzongás! Ha idén valami igazán ötleteset szeretnél tálalni, íme három könnyen elkészíthető, szellemesen finom recept, amivel garantáltan lenyűgözöd a vendégeidet.
-
Body & Mind Mi is az a Merkúr-retrográd? Az asztrológiai hagyomány szerint ilyenkor a Merkúrhoz kötődő területek – kommunikáció, gondolkodás, technológia, papírmunka, utazás, ügyintézés – “lassulhatnak”, hibák, félreértések, késések léphetnek fel.
-
Body & Mind Kourtney Kardashian bemutatja: új „Purr” nyalóka a hüvely-egészségért A nyalóka formulája ananász-ízű, C-vitaminban gazdag, és SNZ 1969 nevezetű probiotikumot tartalmaz.