Hirdetés
Hirdetés

Kétéves kisfiú az új rekorder a Mount Everesten - Fotó

Valószínűleg ő a világ legfiatalabb hegymászója!

A skót Carter Dallas elérte a Mount Everest alaptáborát - mindössze kétéves korában. Mint ahogyan arról a DailyMail beszámolt, a kisfiú szülei Ázsiában járva spontán indultak el a világ legmagasabb hegyének megmászására - és magukkal vitték csemetéjüket is. "Egyszerűen csak szeszélyből tettük" - mondta a lapnak Ross Dallas. A 35 éves édesapa a hétén vitte fel a fiát az 5364 méter magasan fekvő alaptáborba.

A pár nem készült különösebben a fárasztó útra: "Élelmiszert, kabátokat és két hálózsákot vettünk a túrához" - mondták, majd azt is elárulták, sportcipőkben teljesítették a megerőltető emelkedőt. Ugyanakkor sokak vannak, akik szerint felelőtlenség volt az egész. Az ilyen extrém magasságok megmászása az alacsony légnyomás és az oxigénhiány miatt ugyanis gyorsan veszélyessé válhat - és nem csak a kisgyerekek számára.

A fiú édesapja azonban azt mondja, hogy jól viselte a kalandos utat: "Carter jobban megbirkózott vele, mint én és az anyukája. Mindketten enyhe magassági betegséget kaptunk, de ő jól volt" - így az apa. Az alaptábor előtt a mentősök a gyermek vérét is megvizsgálták. "Az ő eredményei sokkal jobbak voltak, mint a miénk!" - folytatta az apa. Ami biztos: a kétéves Carter még új világrekordot is felállított a kockázatos kalanddal, egy négyéves cseh kislányt váltva a legfiatalabb emberként az alaptáborban.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés