Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas a botrány a Kardashian-lány Ozempic-hamisitványa miatt

Kourtney Kardashian új étrend-kiegészítőt dobott piacra, amit az Ozempic gyógynövényes alternatívájaként reklámoznak. Hatalmas kommentháború tört ki.

A Kardashian nővéreknek pénze biztos, tehetsége nem mindig van ahhoz, hogy nagy üzleteket csináljanak. Ezútal azonban úgy tűnik, Kourtney Kardashian nagyot hibázott a legújabb termékével. Igaz, a vállalás is bátor volt, hiszen az Ozempic nevű vényköteles gyógyszerre való fogyás sokak szerint veszélyes is lehet. Márpedig Kourtney GLP-1 Daily nevű új étrendkiegészítője állítólag a növényi összetevőknek köszönhetően segít a fogyásban, és az Ozempic nevű cukorbetegség elleni gyógyszer alternatívájaként forgalmazzák. A szakértők szerint az ígéretből nem sok van, ráadásul a szernek egy kellemetlen mellélkhatása is sokaknál előjött.

A gyógyszerrel ellentétben gyógynövényekből és egyébtermészetes hatóanyagokból összeállított Kourtney-szer havi adagját 90 dollárért, azaz 32 ezer forintért árulják. És fél évi kúrát ajánlanak. Azaz több mint 190 ezer forintot kell költenie annak, aki hisz benne. Az első visszajelzések mindenesetre egészen másról szólnak. Kourtney Kardashian fogyókúrás gyógyszere ugyanis "ellenőrizhetetlen" hasmenést válthat ki - figyelmeztetnek a szakértők, akik szerint a marketing ügyes, de tudományosan nem megalapozott a fogyás komoly eszközeként reklámozni ezt a szert.

Záporoznak a kommentek

Hivatkozás másolása

„Kardashianék még a saját sz..jukat is eladnák, ha ezzel pénzt keresnének” - írja az egyik felhasználó Kourtney divatmárkájának az oldalán, míg egy másik: „Az ilyen termékek ilyen széleskörű marketingje felelőtlen és veszélyes!” Az ismert iparági blog, a „Diet Prada” is górcső alá vette a terméket, és óva int a használatától: „Az emberek különböző okokból vonzóbbnak találhatják az étrend-kiegészítőket, mint a vényköteles gyógyszereket, de érdemes megkérdőjelezni, hogy miért egy valóságshow-sztár és nem egy orvos árulja a terméket. Arról nem is beszélve, hogy Kourtney Kardashian még maga sem használta a terméket! A hírességekben bízni a tudomány helyett kockázatos - ha az egészségről van szó, jobb, ha a szakértőkre hallgatunk" - közölték.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés