Hirdetés
Hirdetés

"Tűzbiztonsági kockázat" miatt hívja vissza az IKEA a népszerű termékét - Fotók

Veszélyes terméket hív vissza az IKEA - ha jól értjük a közleményüket, tűzveszélyes lehet.

Hordozható töltőket hív vissza az IKEA. Az áruházlánc a lapunkhoz eljuttatott közleményében hívja fel a figyelmet a veszélyes termékükre. "Az IKEA arra kér minden vásárlót, aki rendelkezik VARMFRONT 10 400 mAh kapacitású hordozható töltővel (modellszám: E2038), amelynek dátumbélyegzője (ÉÉHH) 2313, 2316, 2318 vagy 2319, vagy VARMFRONT 5200 mAh kapacitású hordozható töltővel (modellszám: E2037), amelynek dátumbélyegzője (ÉÉHH) 2318, 2319 vagy 2322, hogy azonnal szüntesse meg annak használatát, és vigye vissza azt bármely IKEA áruházba, ahol visszakapja a termék vételárát" - írja a vállalat, majd azt is elárulták, milyen probléma merült fel a termékkel kapcsolatban.

Veszélyes hordozható töltők akadtak fenn az ellenőrzésen.
Veszélyes hordozható töltők akadtak fenn az ellenőrzésen. IKEA

A bútoros cég tájékoztatása szerint tesztelik a termékeiket, hogy megfeleljenek az hatályos jogszabályoknak - feltehetően így derült fény a problémára. Ugyanis az "IKEA tudomására jutott, hogy egyes VARMFRONT hordozható töltők gyártási hiba miatt tűzbiztonsági kockázatot jelenthetnek. Ez a hiba csak a fent említett dátumbélyegzőkkel rendelkező termékekre korlátozódik, ezért ezeket a VARMFRONT hordozható töltőket a vállalat visszahívja. Az ilyen termékekkel rendelkező vásárlókat arra kéri az IKEA, hogy ne használják tovább a hordozható töltőket, és hozzák vissza azokat bármely IKEA áruházba, ahol visszakapják a teljes vételárat vagy csereterméket kapnak".

Gyártási hiba miatt tűzveszélyesek.
Gyártási hiba miatt tűzveszélyesek. IKEA

A termékeket bármelyik IKEA áruházba viszavihetjük, blokk hiányában is kicserélik, vagy visszafizetik az árát - írják a közleményükben.

Címlapfotó: 123rf.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés