Hirdetés
Hirdetés

Így hat a kedvencedre a macskamenta

A macskamenta (Nepeta cataria) egy olyan növény, amely különösen vonzó a macskák számára, és érdekes hatással van rájuk. Az alábbiakban összegyűjtöttük a macskamenta hatásait és néhány fontos információt róla:

A macskamenta illóolajában található nepetalakton nevű vegyület kémiai reakciót vált ki a macskák agyában, amely eufóriához és fokozott játékossághoz vezethet. A macskák gyakran dörgölik magukat a növényhez, hemperegnek benne, vagy megpróbálják megenni.

A macskamenta hatása általában rövid ideig, körülbelül 10-15 percig tart. Ezután a macska elveszíti érdeklődését, és néhány órára immunissá válik a macskamenta további hatásaira.

Egyes macskákra a macskamenta nyugtató hatással van, és segíthet csökkenteni a stresszt és a szorongást.

A macskák körülbelül 50-70%-a reagál a macskamentára. A macskamentára való érzékenység örökletes és egyes macskák teljesen közömbösek maradnak vele szemben.

Az emberek számára a macskamenta enyhe nyugtató és relaxáló hatással bírhat, és gyakran használják teákban álmatlanság, szorongás és emésztési problémák kezelésére.

A macskamenta természetes rovarriasztóként is használható, mivel a nepetalakton távol tartja a szúnyogokat és más rovarokat.

Hogyan Használjuk a Macskamentát?

Macskamentával töltött játékokat kínálhatsz a macskádnak, amelyek serkenthetik a játékosságát és leköthetik a figyelmét.

Szórj szárított macskamentát a macska kaparófájára, vagy kedvenc játékaira, hogy ösztönözd a használatukat.

nyitókép: 123rf.com

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés