Hirdetés
Hirdetés

Így fésülheted ki egyszerűen a göndör hajat

A göndör haj kifésülése kihívás lehet, mivel hajlamos a gubancolódásra és a töredezésre. Íme néhány tipp, amelyekkel megkönnyítheted a göndör haj kifésülését, és csökkentheted a sérülés kockázatát:

1. Kezdd nedves hajjal
  • A göndör hajat legjobb nedvesen fésülni, mivel szárazon sokkal könnyebben töredezik. Használj kondicionálót vagy hajbalzsamot, hogy extra hidratáltságot és csúszást adj a hajnak. A hajmosás közben, amikor a kondicionáló még a hajon van, ideális lehet a kifésülés elkezdésére.
2. Használj fésülést segítő terméket
  • Fésülést segítő spray vagy hagyható balzsam nagyban megkönnyítheti a kifésülést, mivel lágyítja a hajszálakat és segít kibogozni a csomókat.
3. A megfelelő fésű kiválasztása
  • Használj széles fogú fésűt vagy hajkefét, amely kifejezetten göndör hajra készült. Ezek segítenek elkerülni a haj húzását és töredezését. A természetes sörtéjű kefék vagy az ujjak is jók lehetnek a gyengédebb kifésüléshez.
4. Fésülj lentről felfelé
  • Kezdd a hajvégeknél, és haladj felfelé a hajtő felé. Ez a módszer segít a csomók kibogozásában anélkül, hogy húznád a hajszálakat. Szálanként haladj, és légy gyengéd.
5. Kerüld a durva húzást
  • Ha nagyobb csomóval találkozol, ne erőltesd a fésülést. Inkább bontsd ki óvatosan az ujjaddal vagy használj egy fésülést segítő spray-t, hogy megkönnyítsd a munkát.
6. Rendszeresen hidratáld a hajad
  • A hidratált haj kevésbé gubancolódik. Használj rendszeresen mélyhidratáló maszkokat és hajolajokat, hogy a göndör fürtök puhák és könnyen kezelhetőek maradjanak.
7. Alvás előtti előkészületek
  • Érdemes éjszakára lazán befonni vagy kontyba kötni a hajat, esetleg selyem párnahuzatot használni, hogy csökkentsd a dörzsölődést és a gubancolódást.

nyitókép: 123rf.com

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés