Hirdetés
Hirdetés

Hűsítő nyári levesek

Ebben a hőségben nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel, viszont a meleg levesek ilyenkor nehezen csúszhatnak. Íme néhány hideg leves recept, amelyek tökéletesek a nyári melegben:

Gazpacho (Spanyol hideg paradicsomleves)

Hozzávalók:

6 közepes paradicsom, aprítva

1 közepes uborka, meghámozva és aprítva

1 piros paprika, aprítva

1 zöld paprika, aprítva

1 kis vöröshagyma, aprítva

2 gerezd fokhagyma, zúzva

2 csésze paradicsomlé

1/4 csésze olívaolaj

2 evőkanál vörösborecet

Só és bors ízlés szerint

Friss bazsalikom, vagy petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

Tedd a paradicsomot, uborkát, paprikákat, vöröshagymát és fokhagymát egy nagy tálba.

Add hozzá a paradicsomlevet, olívaolajat és vörösborecetet.

Ízesítsd sóval és borssal.

Használj turmixgépet, vagy botmixert, hogy sima állagúvá pürésítsd.

Tedd a levest a hűtőbe legalább 2 órára, hogy jól lehűljön.

Tálaláskor díszítsd friss bazsalikommal, vagy petrezselyemmel.

Hideg uborkaleves

Hozzávalók:

2 nagy uborka, hámozva és aprítva

2 csésze natúr joghurt

1 gerezd fokhagyma, zúzva

2 evőkanál friss kapor, aprítva

1 evőkanál citromlé

Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Tedd az uborkát, joghurtot, fokhagymát és kaprot egy turmixgépbe.

Add hozzá a citromlevet, sót és borsot.

Turmixold simára.

Hűtsd legalább 1 órán keresztül.

Tálaláskor díszítsd friss kaporral.

Avokádós uborkaleves

Hozzávalók:

2 érett avokádó, hámozva és kimagozva

1 nagy uborka, hámozva és aprítva

2 csésze zöldségleves alaplé

1 gerezd fokhagyma, zúzva

2 evőkanál lime-lé

1/4 csésze friss koriander, aprítva

Só és bors ízlés szerint

Friss koriander és lime-szeletek a díszítéshez

Elkészítés:

Tedd az avokádót, uborkát, zöldségleves alaplét, fokhagymát, lime-levet és koriandert egy turmixgépbe.

Ízesítsd sóval és borssal.

Turmixold simára.

Hűtsd legalább 1 órán keresztül a hűtőben.

Tálaláskor díszítsd friss korianderrel és lime-szeletekkel.

Görögdinnye gazpacho

Hozzávalók:

4 csésze görögdinnye, kimagozva és aprítva

2 csésze paradicsom, aprítva

1 csésze uborka, hámozva és aprítva

1 piros paprika, aprítva

1 kis vöröshagyma, aprítva

1/4 csésze olívaolaj

2 evőkanál vörösborecet

Só és bors ízlés szerint

Friss menta vagy bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés:

Tedd a görögdinnyét, paradicsomot, uborkát, paprikát és vöröshagymát egy nagy tálba.

Add hozzá az olívaolajat és vörösborecetet.

Ízesítsd sóval és borssal.

Turmixold simára egy turmixgépben.

Hűtsd legalább 2 órán keresztül a hűtőben.

Tálaláskor díszítsd friss mentával vagy bazsalikommal.

Ezek a hideg levesek frissítőek és könnyen elkészíthetők, tökéletesek egy forró nyári napon.

nyitókép: 123rf.com

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés