Hirdetés
Hirdetés

Ma van a hamburger világnapja: így ünnepeld!

Tudtad, hogy a hambi szerelmesei minden évben május 28-án ünnepelnek?


A május a grillszezon egyik első csúcshónapja, ilyenkor az emberek végre újra egyre többet tartózkodnak a szabadban és készítik is el ott az ennivalójukat. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy május 28. a hamburger világnapja. Hogy miért pont ez a nap - az máig nem derült ki, így az amerikai nemzeti hamburgernap pontos alapítási éve nem ismert. Vannak azonban arra utaló jelek, hogy ez az ünnep már 1992 előtt is létezett. Egy korai bejegyzés a „Bizzare American Holidays” weboldalon, amelyet két iskolás lány hozott létre az 1990-es évek végén, ugyanis már megemlíti a National Burger Dayt.

Egy másik hivatkozás a cooksinfo.com weboldalról származik, amely a Burger Day eredetét 1992-ig vezeti vissza. Akkoriban a White Castle hamburgerlánc május hónapot nemzeti hamburgerhónappá nyilvánította. Ez a marketingkampány akkor vált országosan ismertté, amikor Rosie O'Donnell színésznő 1998. május 1-jén tévéműsorában White Castle hamburgereket szolgált fel, és ingyenes hamburgerekre szóló utalványokat osztogatott a nézőknek.

Nemzetközi hamburgerfesztivál

Hivatkozás másolása

Az interneten ma is számos beszámoló árulkodik arról, hol és hogyan ünneplik ezt a napot. Ami a legvalószínűbb, hogy ez az ünnep az USA-ból származik, és ott nyilvánították nemzetközi ünneppé. A hamburger eredete azonban vitatott. Az egyik verzió szerint a New Haven-i Louis's Lunch találta fel, egy másik Charlie Negrinről beszél, aki állítólag 1895-ben Wisconsinban már árult hamburgert. Ugyanakkor Oklahoma állam is igényt tart a hamburger feltalálására.

Akár az Egyesült Államokban, akár Németországban vagy máshol - a hamburger nemzetközi világnapja csodálatos alkalom egy finom hamburger elfogyasztására. Ennek tudatában: jó étvágyat és jó üneplést nektek!

Címlapfotó: 123rf.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés