Hirdetés
Hirdetés

Celebvadász rendőr a tettes: megtalálták a 26 éves műsorvezető és barátja holttestét

Egy hét után talált rá a rendőrség az eltűnt tévés és barátja holttestére. A letartóztatott rendőr beismerő vallomást tehetett.

"Nagyon bízunk abban, hogy megtaláltuk Luke-ot és Jesset" - mondta Karen Webb, új-dél-walesi rendőrfőnök kedden, hozzátette: az áldozatok családjai szomorúen, de megkönnyebbüléssel fogadta a hírt. A jelek szerint így véget ért a 26 éves szórakoztatóipari újságíró, Jesse Baird és a 29 éves Qantas légiutas-kísérő, Luke Davies maradványainak közel egyhetes keresése. Ugyanakkor egy alig 28 éves rendőrtisztet, Baird ismerősét kétrendbeli gyilkossággal gyanúsították meg.

A rendőrség úgy véli, hogy a párt Sydney belvárosának egyik házában lőtték le, majd egy szörfdeszkás táskákba csomagolták őket, majd egy vidéki birtokra vitték őket a várostól körülbelül két órányi autóútra. A ballisztikai vizsgálatok megállapították, hogy a lakásban talált lövedék megegyezik a rendőrség által kiadott lőfegyverrel. A fegyvert később egy rendőrségi széfben találták meg. Ugyanakkor a rendőrség állítása szerint a gyilkosságok "családi jellegűek" voltak, és nem "melegellenes bűncselekmény".

A gyanúsított híres celebvadász és blogger volt, mielőtt a rendőrséghez került. Számos sztárral, köztük Taylor Swifttel, Miley Cyrusszal, Lady Gagával és Ben Stillerrel is volt közös képe. Korábban, 2020-ban ugyanakkor vizsgálat indult ellene, mert agresszíven sokkolt egy bennszülött férfit, az erről készült videó pedig felkerült az internetre. 2014-ben úgy vallotta be nyilvánosan, hogy meleg, hogy egy Lady Gaga-koncerten egy levelet dobott a színpadra, amelyet a sztár felolvasott a közönségnek, ahol a nővére is helyet foglalt.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés