Hirdetés
Hirdetés

Gyászol a világ: elhunyt a Karate kölyök sztárja

63 éves korában elhunyt Chad McQueen színész és autóversenyző, Steve McQueen fia.

A Karate kölyök színésze, a szenvedélyes autóversenyző szeptember 11-én, szerdán halt meg Palm Springsben. Családja egy nappal később erősítette meg a halálát a Chad és Steve McQueen Instagram-profilján is megosztott bejegyzésben. „Nehéz szívvel jelentjük be édesapánk, Chad McQueen halálát” - írta felesége, Jeanie és két gyermekük.

Karate kölyök

Hivatkozás másolása

Chad McQueen az 1984-ben bemutatott Karate Kölyök című filmben játszott Dutch szerepéről vált ismertté, amit két évvel később a Karate Kölyök II - Döntés Okinawában című filmben újra eljátszhatott. Az 1990-es évektől kezdve  autóversenyzéssel kezdett el foglalkozni. Utoljára 2001-ben a „Fall” című filmben szerepelt színészként. Chad McQueen és Jeanie Galbraith 1993-ban házasodtak össze, és két gyermekük született, Chase és Madison. „Figyelemre méltó útja, amelyet szerető apaként járt be számunkra, az anyánk iránti rendíthetetlen elkötelezettségével együtt a szeretet és az odaadás életének igazi példája volt” - folytatódik a család gyászjelentése.

A People magazin szerint Chad nagyon közel állt édesapjához, aki 1980-ban, 50 évesen rákban halt meg. „Sok értékrendem olyan, mint az apámé” - mondta az amerikai magazinnak 1996-ban. „Próbálok olyan nyugodt lenni, mint amilyen ő volt. Amikor felnőttem, nem értettem az emberekkel szembeni bizalmatlanságát. De ahogy idősebb lettem, megértettem" - mondta.

2010-ben alapította meg a McQueen Racinget, amely személyre szabott, nagy teljesítményű autókat épít, mindössze négy évvel azután, hogy a Daytona 24 órás versenyre való felkészülés közben túlélt egy borzalmas balesetet.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés