Hirdetés
Hirdetés

Egész életében fogalma sem volt: halála után derült ki a férfi furcsa betegsége

Egy brit férfi valószínűleg egész életében nem tudott ritka betegségéről. Csak halála után derült ki: három pénisze volt!

Az úriember, akiről keveset tudni, 78 éves korában halt meg. Ami biztos, hogy Nagy-Britanniából származott, fehér volt és körülbelül 1,83 méter magas. Halála után a Birminghami Egyetem orvosi karának diákjai fedezték fel „figyelemre méltó anatómiai változatosságát”, amikor felboncolták a testét. A Journal of Medical Case Reports szerint triphalliát diagnosztizáltak nála, egy ritka genetikai állapotot, amelyet eddig csak egyszer dokumentáltak, 2020-ban.

A férfinak külsőleg csak egy pénisze volt. A másik kettő a herezacskóban volt „elrejtve”.

Hivatkozás másolása

Az anyaméhben a nemi szervek fejlődésének korai szakasza a terhesség negyedik-hetedik hetében zajlik. Lehetséges, hogy ebben az időszakban történt genetikai rendellenesség. A férfi valószínűleg nem vette észre, hogy élete során három pénisze volt, de az orvosok szerint előfordulhat, hogy húgyúti fertőzései, merevedési vagy termékenységi problémái voltak ez idő alatt.

A triphallia mellett létezik még az úgynevezett diphallia - a dupla pénisz is. Ez az állapot minden öt-hatmillió emberből egyet érint.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés