Hirdetés
Hirdetés

Vírusos trend: különös ital váltja a fogyókúrás injekciókat?

Egy új fogyókúrás csoda járja a köröket a közösségi oldalakon.

A legfrissebb módszer hatása állítólag ugyanolyan, mint a "zsírbontó injekcióé". Az Ozempic nevű oltásnak egyre több hosszútávú hatására derül fény, így egyre több mellékhatása ismert. A férfiak merevedési zavarokra panaszkodnak, a nők pedig arról, hogy váratlanul teherbe estek a kúra alatt. Nem csoda, hogy egy ideje ismét megnőtt az igény valami új, kevésbé kockázatos szer iránt. Már csak azért is, mert az Ozempicet azoknak a cukorbetegeknek készítették eredendően, akik jelentő súlyfelesleggel rendelkeznek. Most egy meglepő szer került elő.

Nemrég a TikTok-felhasználók egy másik fogyókúrás italt tettek slágerré. Zabpelyhet kevertek össze vízzel és lime-lével. Majd jött az újabb, sokkal hatásosabb verzó, amit az Ozempic-ra utalva "Rizs-zempic"-ként neveznek. Ehhez rizst áztatnak vízbe, majd az így kapott levet lime levével vegyítve fogyasztják. Ez a módszer állítólag két hét alatt hét kiló fogyást garantál. Tény: a rizsvíz fontos rostokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz, amelyek a főzési folyamat során a rizsből a vízbe kerülnek. Kalóriatartalma is alacsony, mivel csak keményítőtartalmú víz.

Hozzávalók és recept:

Hivatkozás másolása
  • fél csésze mosatlan rizs
  • egy csésze meleg, vagy forró víz
  • egy fél lime leve

Az internetezők azt álíltják, hogy a rizsitaltól egész nap kevésbé érzik éhesnek magukat, és kevésbé vágynak az édességre. A rizsvízben található keményítő kitágul a gyomorban, ami teltségérzetet okozhat. Ha étkezés előtt isszuk ezt a keveréket, az segíthet tehát abban, hogy gyorsabban jóllakottnak érezzük magunkat, és kevesebbet együnk, mint egyébként szoktunk. A fogyást elősegítő hatásra azonban nincs tudományos bizonyíték, és a teltségérzet sem tart túl sokáig.

Címlapfotó: 123rf.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés