A csirkének nem csak a külseje szén fekete, de még a csontjai és az izomrostjai is... A tojásai viszont ezzel ellentétben semmiben sem különböznek a megszokottól.
A csirke egy ritka gén mutáció miatt fekete színű ugyanis a melanin (fekete pigment) túltermelődik a szervezetében. Egyébként a tollait még különlegesebbé teszi, hogy ha fény éri, akkor lilán és kéken irizálnak.
Ez a különleges fajta indonéziában honos és ott szent állatként kezelik, számos rituálé része. Ebből az okból kifolyólag a fogyasztása szigorúan tilos.
Az USA betiltotta az indonéz csirkék behozatalát az országba, viszont valaki mégis becsempészett néhányat Floridába. Óriási sikereket aratnak a madarak, ugyanis már rengeteg neves magazin kérte fel őket fotózásra.
Kapcsolódó cikkek
-
Body & Mind Maradékmentő ötletek a karácsonyi időszakra – finoman, tudatosan, pazarlás nélkül A karácsonyi ünnepek után sok háztartásban ugyanaz a helyzet: tele a hűtő maradékokkal, miközben senki sem vágyik már ugyanarra az ételre harmadszor is. Pedig egy kis kreativitással nemcsak az élelmiszer-pazarlást csökkenthetjük, hanem új, izgalmas fogásokat is varázsolhatunk az ünnepi maradékokból.
-
Body & Mind Hogyan segítsük az emésztést a karácsonyi időszakban? A bőséges, zsírosabb ételek, az édességek, az alkohol és a rendszertelen étkezések könnyen okozhatnak puffadást, teltségérzetet, vagy gyomorpanaszokat. Néhány tudatos szokással azonban sokat tehetünk azért, hogy az ünnepek alatt is jól érezzük magunkat.
-
Body & Mind Villámgyors karácsonyi receptek – Ünnepi finomságok 10 perc alatt Karácsonyra nem feltétlenül kellenek órákig készülő, bonyolult ételek. Egy kis kreativitással, néhány alapanyaggal és 10 perc ráfordítással is készíthetsz ünnepi finomságokat. A lényeg úgyis az együtt töltött idő – a gyors receptek pedig pont ezt segítik.
-
Body & Mind Így szervezheted a legjobb szilveszteri bulit – top parti kellékek az év utolsó estéjére Nem kell profi party-tervezőnek lenned ahhoz, hogy felejthetetlen szilveszteri bulit szervezz. Néhány jól megválasztott dekorációs elem, egy kis fotósarok-hangulat és elegendő koccintókellék már önmagában sokat dob az estéden — és a vendégeid élményén is.