Hirdetés
Hirdetés

Diétás karácsonyi receptek

A karácsonyi időszakban még ha éppen diétázol, akkor sem kell lemondanod a finom falatokról, ugyanis a legtöbb ünnepi recept elkészíthető light verzióban is. Most mutatunk néhány szuper alakbarát receptet:

1. Diétás mézeskalács

Hozzávalók:

250 g teljes kiőrlésű liszt

50 g zabpehelyliszt

100 g eritrit

1 tojás

2 evőkanál kókuszolaj

1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

1 teáskanál szódabikarbóna

1 evőkanál víz (ha szükséges)

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást és a kókuszolajat.

Gyúrjuk össze a tésztát, és ha túl száraz, adjunk hozzá vizet.

Nyújtsuk ki a tésztát, szaggassuk ki a formákat, és süssük 180 °C-on kb. 8-10 percig.

2. Kalóriaszegény halászlé

Hozzávalók:

1 kg pontyfilé

2 fej vöröshagyma

1 zöldpaprika

1 paradicsom

1 evőkanál édesnemes pirospaprika

Só, bors ízlés szerint

1,5 liter víz

Elkészítés:

A hagymát aprítsuk fel, majd főzzük puhára vízben.

Adjuk hozzá a pirospaprikát, a felaprított paprikát és paradicsomot, majd főzzük tovább.

Turmixoljuk össze az alaplevet, és adjuk hozzá a halszeleteket.

Lassú tűzön főzzük kb. 20 percig, majd ízesítsük.

3. Cukormentes mákos bejgli

Hozzávalók a tésztához:

200 g zabpehelyliszt

50 g kókuszliszt

2 evőkanál eritrit

1 tojás

50 g kókuszolaj

100 ml mandulatej

1 csipet só

Töltelékhez:

200 g darált mák

2 evőkanál eritrit

50 ml víz vagy mandulatej

1 reszelt citromhéj

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd gyúrjuk össze és tegyük hűtőbe pihenni.

Készítsük el a tölteléket: keverjük össze a mákot az eritrittel, citromhéjjal és a folyadékkal.

Nyújtsuk ki a tésztát, töltsük meg a mákos keverékkel, majd tekerjük fel.

Süssük 180 °C-on kb. 30 percig.

4. Könnyű karácsonyi saláta

Hozzávalók:

100 g rukkolalevél

50 g bébispenót

1 gránátalma magjai

1 narancs (felkockázva)

50 g dió

1 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A zöldségeket mossuk meg, majd keverjük össze egy tálban.

Adjuk hozzá a gránátalmát, narancsot és diót.

Locsoljuk meg az olívaolajjal és citromlével.

5. Kókusztejes tejberizs mandulával

Hozzávalók:

100 g basmati rizs

300 ml kókusztej

1 evőkanál eritrit

1 teáskanál vanília aroma

20 g szeletelt mandula

Elkészítés:

Főzzük meg a rizst a kókusztejben, és közben ízesítsük eritrittel és vaníliával.

Tálaláskor szórjuk meg mandulával.

nyitókép: 123rf.com

Hivatkozás másolása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés