Hirdetés
Hirdetés

Danka halála: meghalt az őrizetben a feltételezett bűntárs

Aleksandar Vučić, szerb elnök a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazza a kétéves kislány tragikus halála után.

Alig két hete a szerbiai Bor településen tűnt el az alig kétéves kislány, amíg az édesanyja beszaladt a házukba. Danka az utcán játszott, ekkor veszett nyoma. Napokig keresték, sőt, az Interpol is körözni kezdte, mint ahogyan több országban is megosztották a hatóságok a kislány fényképét. Néhány órán át azt hitte a világ, a nyomára bukkantak, hiszen Bécsben két nő társaságában látni vélték őt. Képek is készültek róluk, de kiderült, összekeverték egy másik gyermekkel. Aztán néhány napja a szerb elnök jelentette be a tragikus hírt: Danka halott.

Újabb tragédia

Hivatkozás másolása

Mint kiderült, két férfi gázolta halálra őt, majd kocsiba rakták a holttestet, amit később egy szeméttelepen próbáltak meg elrejteni.Csütörtkön tartóztatták le őket, beismerték a tettüket. Szombaton aztán az egyik elkövető két rokonát is letartóztatták, egyikük, egy 40 éves férfi azonban tegnap este elhunyt az előzetesben. Az orvos szerint természetes halált halt, de elrendelték a boncolását.

Csütörtökön a két tettest, szombaton eaz egyik két rokonát vették őrizetbe. Az egyikük meghalt.
Csütörtökön a két tettest, szombaton eaz egyik két rokonát vették őrizetbe. Az egyikük meghalt. Profimedia/RedDot

Aleksandar Vučić mindenesetre a halálbüntetés visszaállítását fogja javasolni az új kormánynak, amint az a tavaly decemberi parlamenti választások után megalakul - idézte az elnököt szombat este a Beta sajtóügynökség. Már egy évvel ezelőtt is a halálbüntetés visszaállítása mellett kampányolt, amikor Belgrádban és Mladenovacban két mészárlásban 19 embert öltek meg. Szerbiában 2002-ben törölték el ezt a büntetést.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés