Hirdetés
Hirdetés

Százmilliókkal verte át a rajongóit: milliós szerződéseket bukik a sztárinfluenszer

Chiara Ferragni tizennyolc napig semmit nem posztolt - pedig ebből él, de még hogy...


Két és fél hét valószínűleg borzasztóan hosszú idő egy influenszer számára. Pedig Chiara Ferragni Instagram-fiókja épp ennyi időn át volt néma. Egészen addig, amíg a világszerte közel 30 millió követővel rendelkező olasz először posztolt újra: az Insta-Storyjában egy arc nélküli képet osztott meg, egy fekete csészével a kezében, fekete körmökkel, és csak annyit írt, "jó reggelt".  Egy szót sem szólt a félrevezető reklámkampányáról, amely az óév utolsó hónapjában megrázta a nemzetközi közösségét és Olaszországot.

Chiara Ferragni a világ egyik legismertebb influenszere. Most összeomlik a birodalma?
Chiara Ferragni a világ egyik legismertebb influenszere. Most összeomlik a birodalma? Instagram/chiaraferragni

Új év, új remények? Megint minden elfelejtve? Leet, hogy ezt remélte a világhírű influenszer, de a jelek szerint tévedett. Most ugyanis több olyan nagy vállalati ügyfele is elhatárolódott tőle, akiknek a megélhetését köszönheti. A Coca-Cola máris bejelentette, hogy lemondja a már leforgatott reklámfilmet, amelyet január végén, a Sanremo popfesztiválon mutattak volna be.

Mi vezetett idáig?

Hivatkozás másolása

Chiara csalódottsága és dühe igencsak nagy volt, amikor a hatóságok nem sokkal karácsony előtt egymillió eurós bírságot szabtak ki rá tisztességtelen verseny miatt. Az ok: Ferragni elhitette közel 30 milliós táborával, hogy az általa "Pink Christmas" néven reklámozott 9 eurós sütemény bevételének nagyrészét egy rákos gyermekekkel foglalkozó osztályra fordítják. A valóságban azonban a torinói Regina Margherita kórház egyetlen centet sem kapott, annak ellenére, hogy több mint 360 000 süteményt adtak el, azaz több mint 1,2 milliárd forint lett a bevétel. Sőt, felmerült a gyanú, a húsvéti és a különböző baba kampányok is így működhettek.

Családjával megmutatja luxuséletét, most az derült ki, tisztességtelen úton is milliókhoz juthatott.
Családjával megmutatja luxuséletét, most az derült ki, tisztességtelen úton is milliókhoz juthatott. Instagram/chiaraferragni

Az olasz miniszterelnök, Meloni a botrány kapcsán átláthatóbb törvényeket szeretne, Chiara oldalát pedig elárasztották a csalódott rajongók. Római luxusbutikját olyan feliratokkal kenték össze, mint "bandita" és "csaló" ("csaló"). Innen kellene talpra állnia.

Címlapfotó: Instagram/chiaraferragni

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés