Hirdetés
Hirdetés

Chanel-bemutató: a nagyi-look lesz az év trendje - Fotók

Egy város ihlette a márka kollekcióját.


A Chanel a párizsi divathét utolsó napján egy olyan kollekcióval rukkolt ki, amit egy normandiai tengerparti város, Deauville ihletett. Ott nyitotta meg ugyanis az első üzletét Gabrielle Chanel 1911-ben. A bemutatót Gigi Hadid indította, az első sorban pedig természetesen világsztárok is helyet foglaltak. És nagyon hamar kiderült, a Chanel szerint az őszi/téli időszakra a nagymamáinktól merítünk divatinspirációt.

A francia divatház a párizsi divatbemutatón a "Coastal Grandma" divattrendből merített. A koncepció: egy nagymama, aki a francia Riverán nyaral, és hagyja lelkét szabadon szállni - főállásban. A Chanel kifutója is Gabrielle Chanel első divatboltja előtt tisztelgett. A bemutatót egy rövidfilmmel nyitották meg, amelyben Brad Pitt és Penélope Cruz az 1966-os "Un homme et une femme" című francia film jeleneteit játszották el, ami még inkább kiemelte a kollekció nosztalgikus hangulatát.

A Chanel tervezője, Virginie Viard XXL szalmakalapokat és pasztellszínű tweedruhákat viselő modelleket is a kifutóra küldött. A nyomtatott pizsamákat hosszú kabátokkal és klasszikus, élénk színű táskákkal kombinálták. A csíkos kardigánokat alkalmi farmerrel viselték. Az ékszerek és kiegészítők a 80-as éveket idézték. Az első sorokban olyan sztárok feszítettek, mint  Penélope Cruz, Charlotte Casiraghi és Naomi Campbell.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés