Hirdetés
Hirdetés

"Batman maszkkal" született Luna: így néz ki ma - Fotók

Hatalmas fekete foltokkal az arcán született a kis Luna Fenner az amerikai Florida államban található Fort Lauderdale-ben.

Az örökletes bőrpigmentációs rendellenesség Luna arcának nagy részét, főként a szeme, a homloka és az arca környékét borította be. Az alakja pedig sokak szerint az ismert rajzfilmbeli szuperhős által viselt maszkra, Batmanére hasonlított. Amikor a kislány megszületett, a szülei nagyon aggódtak az anyajegy miatt. Aggódtak, hogy a baba arcát borító bőrelváltozás rosszindulatú vagy akár életveszélyes is lehet. Szerencsére az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy a bőrelváltozás nem veszélyes. A diagnózis szerint: pigment naevus, más szóval a bőr jóindulatú elváltozása. Luna édesanyja, Carolina Fenner elhatározta, hogy mindent megtesz, hogy a lányának ne kelljen bújkálnia a világ elől.

Egyre szélesebba mosoly a kislány arcán és egyre kisebb a "batman-maszk".
Egyre szélesebba mosoly a kislány arcán és egyre kisebb a "batman-maszk". Instagram/luna.love.hope

Hogy nyilvánosságra hozza kislánya történetét, fiókokat hozott létre Lunának különböző közösségi oldalakon, és rendszeresen posztolt ott fotókat gyermekéről. Ezzel arra akarta ösztönözni az embereket, hogy tanuljanak meg megbirkózni Luna "hibájával", és ne mutogassanak rá ujjal és ne gúnyolódjanak rajta. Már több mint 365 ezren követik a kislányt, aki már 5 éves és nagyon sokat váltpzott az elmúlt években köszönhetően az édesanyjának. Szemlátomást sokkal magabiztosabb is mint évekkel ezelőtt.

A közösség szeretete és támogatása megvalósítja a kislány álmát.
A közösség szeretete és támogatása megvalósítja a kislány álmát. Instagram/luna.love.hope

A családot anyagilag is sokan támogatják a különböző oldalaikon keresztül, így korábbi hírek szerint az anyuka végül Oroszországban talált egy szakértő orvost, aki lézeres és bőrátültetést végez. Luna mostanra szinte felismerhetetlen: a sötét foltjainak a nagyibbik része már el is tűnt az arcáról. Több kezelésen és beavatkozáson van túl.

Címlapfotó: GoFundMe/lunalovehope

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés