Hirdetés
Hirdetés

A legjobb nyári levesek

Mutatunk néhány szuper hideg nyári leves recept, amelyek frissítőek, könnyen elkészíthetők, és tökéletesek a meleg napokra:

 1. Hideg uborkaleves (joghurtos)

Hozzávalók:

•2 db kígyóuborka

•500 g natúr joghurt vagy görög joghurt

•2 gerezd fokhagyma (reszelve vagy zúzva)

•1 evőkanál citromlé

•1 evőkanál olívaolaj

•Friss kapor apróra vágva

•Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

1.Az uborkát hámozd meg, reszeld le vagy darabold apróra.

2.Keverd össze a joghurttal, fokhagymával, citromlével, olívaolajjal és kaporral.

3.Ízesítsd sóval, borssal.

4.Tedd hűtőbe legalább 1 órára, majd hidegen tálald.

 2. Hideg meggyleves (klasszikus édes)

Hozzávalók:

•50 dkg meggy (friss vagy fagyasztott)

•1 liter víz

•1 csomag vaníliás cukor

•4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)

•1 csipet fahéj, szegfűszeg

•2 dl tejföl vagy főzőtejszín

•1 evőkanál liszt (habaráshoz, ha sűríteni szeretnéd)

Elkészítés:

1.A meggyet tedd vízbe, add hozzá a cukrot, fűszereket, és főzd kb. 10 percig.

2.A tejfölt keverd ki a liszttel, és habarj vele.

3.Hűtsd le, majd hidegen kínáld.

 3. Gazpacho (hideg spanyol paradicsomleves)

Hozzávalók:

•6-8 db érett paradicsom

•1 kígyóuborka

•1 paprika

•1 kisebb lilahagyma

•2 gerezd fokhagyma

•2 evőkanál olívaolaj

•1 evőkanál vörösborecet vagy balzsamecet

•Só, bors

•Friss bazsalikom vagy petrezselyem

Elkészítés:

1.Minden zöldséget darabolj fel, majd turmixold össze.

2.Add hozzá az olajat, ecetet, sót, borsot, és keverd simára.

3.Hűtsd be legalább 2 órára, hidegen tálald pirított kenyérkockákkal.

 4. Hideg görögdinnyés leves (extrán frissítő)

Hozzávalók:

•1 kg görögdinnye (mag nélküli)

•1 lime leve

•1 evőkanál méz (elhagyható)

•Friss menta levelek

•Jégkocka a tálaláshoz

Elkészítés:

1.A dinnyét kockázd fel, turmixold simára a lime levével és a mézzel.

2.Tedd hűtőbe, vagy tálalás előtt adj hozzá jeget és friss mentát.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés