Hirdetés
Hirdetés

A leggazdagabb hírességek magánrepülőgépei

A legdrágább celeb magángépek általában luxus és exkluzív berendezésekkel felszerelt repülők, amelyek ára akár több százmillió dollárra is rúghat. A legtöbb híresség bérelni szokta a gépeket a kiruccanásokhoz, viszont vannak olyan sztárok, akik beruháztak egy saját járgányra. Íme néhány híres személy, aki luxus magángéppel rendelkezik:

1. Elvis Presley – Convair 880 (600,000 dollár eredetileg)

  • A híres énekes az 1970-es években vásárolta meg a Convair 880 típusú magángépét, amit "Lisa Marie"-nak nevezett el lánya után. A gép luxus berendezésekkel, mint arany mosdók és bőrkárpitok volt felszerelve.

2. Donald Trump – Boeing 757-200 (100 millió dollár körül)

  • A volt amerikai elnök tulajdonában álló Boeing 757-200 egyike a legismertebb magángépeknek. A belső teret arany és selyem anyagok borítják, és egy komplett hálószoba, étkező, valamint fürdőszoba is található benne.

3. Oprah Winfrey – Gulfstream G650 (75 millió dollár körül)

  • A médiamogul Oprah Winfrey egy Gulfstream G650 típusú magángéppel rendelkezik, amelynek utazósebessége és hatótávolsága kiemelkedő. A gép exkluzív belső teret és egyedi berendezést kínál, hogy maximális kényelmet biztosítson.

4. Elon Musk – Gulfstream G700 (kb. 78 millió dollár )

  • Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója, egy Gulfstream G700 tulajdonosa, amelyet 2023-ban vásárolt. A gép rendkívüli hatótávolsággal és sebességgel bír, és a legújabb technológiákkal van felszerelve.

5. Beyoncé és Jay-Z – Bombardier Challenger 850 (40 millió dollár körül)

  • A híres zenész házaspár birtokában lévő Bombardier Challenger 850 egy igazán tágas magángép, amely akár 15 utast is képes fogadni. Luxus kivitelezésű bőr ülésekkel, hálószobával, fürdőszobával és egyéb kényelmi berendezésekkel rendelkezik.

6. Roman Abramovics – Boeing 767-33A ER ("The Bandit") ($170 millió körül)

  • Az orosz milliárdos tulajdonában lévő gép az egyik legnagyobb és legdrágább magángép. Számos luxuskiegészítőt és biztonsági funkciót tartalmaz, mint a ballisztikus védelem.

7. Drake – Boeing 767 "Air Drake" (185 millió dollár körül)

  • A kanadai rapper egyedi Boeing 767-es gépe különleges festéssel és belső térrel rendelkezik, amely magában foglalja a bőr bútorokat, kanapékat és nagy kivetítőket is.

Címlapfotó: 123rf.com

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés