Hirdetés
Hirdetés

A fényvédő megfelelő használata

A naptej megfelelő alkalmazása kulcsfontosságú a bőr védelme szempontjából, különösen nyáron. Az alábbi útmutató segít abban, hogy megértsd, milyen gyakran kell újra felkenni a naptejet, hogy hatékony védelmet nyújtson a nap káros UV-sugaraival szemben:

Általános irányelvek

Alapréteg: Legalább 15-30 perccel a napozás vagy a kinti tevékenység előtt kend fel a naptejet, hogy megfelelően beszívódhasson és kialakuljon a védőréteg.

Általában minden két óránként újra kell kenni a naptejet, még akkor is, ha az idő nagy részét árnyékban töltöd.

Úszás vagy izzadás után: Minden úszás, izzadás vagy törölközés után azonnal újra kell kenni a naptejet, függetlenül attól, hogy vízálló-e a termék.

Kiemelt aktivitás után: Ha sportolsz, futsz, vagy bármilyen aktív tevékenységet végzel, ami izzadással jár, gyakrabban kell újrakenni a naptejet.

Vízálló fényvédők: Ezek a naptejek általában 40-80 percig tartanak vízben. Ellenőrizd a címkét, és ennek megfelelően kend újra.

Izzadás és törölközés: Még a vízálló naptejet is újra kell kenni izzadás és törölközés után.

Gyermekek:

Gyakori újrakenés: A gyermekek bőre érzékenyebb, így gyakrabban kell újrakenni a naptejet, különösen játék és úszás után.

Naptej alkalmazása

Bőséges alkalmazás: A legtöbben nem használnak elegendő mennyiségű naptejet. Egy felnőttnek körülbelül egy uncia (kb. 30 ml) naptejre van szüksége a teljes test lefedéséhez.

Fülek, nyak, és lábfejek: Ne feledkezz meg az olyan gyakran kihagyott területekről, mint a fülek, a nyak, és a lábfejek.

Arc és ajkak:

Speciális termékek: Használj külön arcra kifejlesztett naptejet vagy napvédő krémet, valamint ajakbalzsamot, ami legalább SPF 15-ös védelmet nyújt.

Fokozott védelem: Ha az UV-index magas, gyakrabban kell újrakenni a naptejet, és erősebb faktorszámú terméket használni.

nyitókép:123rf.com

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés