Hirdetés
Hirdetés

A BBL fenékplasztika veszélyei

A Brazilian Butt Lift (BBL) egy olyan kozmetikai beavatkozás, amely során zsírleszívással eltávolított zsírt fecskendeznek a fenékbe, hogy formásabbá és teltebbé tegyék. Bár ez a beavatkozás népszerű, fontos tisztában lenni a vele járó veszélyekkel és kockázatokkal. Az utóbbi időben lett ennyire felkapott, miután a Kardashian csajszik és számos influencer befeküdt a kés alá. Íme néhány a legfontosabb veszélyek közül:

  • Az egyik legsúlyosabb és legveszélyesebb kockázat a zsírembólia, amikor a zsírszövet véletlenül bekerül a véráramba, és eltömíti az ereket. Ez halálos kimenetelű is lehet, ha a zsír a tüdőbe, szívbe vagy az agyba jut.
  • Mint minden sebészeti beavatkozás esetén, a fertőzés kockázata is fennáll. Ha a seb nem gyógyul megfelelően, vagy a műtő nem volt megfelelően fertőtlenítve, fertőzés alakulhat ki, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.
  • A beavatkozás után vérömleny (hematóma) vagy folyadékgyülem (szeroma) alakulhat ki, ami fájdalmas és kellemetlen lehet, valamint meghosszabbíthatja a gyógyulási időt.
  • A zsírleszívás és a zsírátültetés hegeket hagyhat maga után, és bőrelváltozások is kialakulhatnak, mint például egyenetlen bőrfelület, vagy bőrmegnyúlás.
  • A beültetett zsír nem minden esetben marad meg. A zsírsejtek elhalhatnak, ami aszimmetriát, csomókat vagy keményedést eredményezhet.
  • Mivel a BBL gyakran általános altatásban történik, az altatás is hordoz bizonyos kockázatokat, mint például allergiás reakciók, légzési problémák, vagy szív- és érrendszeri komplikációk.
  • Az eredmények nem mindig egyenletesek, és a fenék aszimmetrikussá válhat, ami további korrekciós műtéteket igényelhet.

nyitókép: 123rf.com

Hivatkozás másolása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés