Hirdetés
Hirdetés

A 3 éves Isla a világ legintelligensebb gyermeke - Fotok

Már egy éve tagja az elit klubnak.

A Kentackyból származó Isla McNabb bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe: a 3 éves kislány az amerikai Mensa - a magas IQ-val rendelkező emberek társasága - legfiatalabb tagja. A szervezet honlapja szerint az is kiderült róla, hogy már egy éve bekerüt az intelligensek elit körébe, 18 hónaposan minden betűt ismert, néhány hónappal később pedig már olvasott. Mindezek fényében talán nem is meglepő, hogy ő lett a legfiatalabb Mensa-tag a világon.

Isla már amerikai jelnyelven is beszél. Nem tudják, hol tanulta.
Isla már amerikai jelnyelven is beszél. Nem tudják, hol tanulta. Guiness World Records

A kislány szülei már akkor észrevették, hogy a lányuk külünleges, amikor hazavitték a kórházból. Nagyon koncentráltan tudott figyelni. Egyévesen kezdte el megtanulni a színeket, a számokat és az ábécét. "Hét hónapos korában már képes volt könyvekből kiválasztani bizonyos tárgyakat, ha megkérték rá" - mondta Isla édesapja, Jason McNabb. A második születésnapjára aztán olyan ajándékot kapott, ami leleplezte az intelligenciáját.

Akkor Isla nagynénje, Crystal egy letörölhető írótáblát ajándékozott neki. Az apja pedig felírta a táblára: piros. Legnagyobb meglepetésükre a kislány hangosan olvasta fel. Majd ezt követően a "kék", "sárga", "macska" és "kutya" szavakkal is ugyanezt tette. Ezt követően a szülők a házuk több helyén játék betűket találtak szétszórva. A macska fekhelyén például a macska szó betűit. Ezt követően döntöttek a Mensa-teszt mellett, Isla pedig a világ 1 %-hoz csatlakozott.

Az emberek 1%-ba tartozik, okosabb a 99%-nál.
Az emberek 1%-ba tartozik, okosabb a 99%-nál. Guiness World Records

A kislány szülei csak remélik, hogy megfelelő minőségű oktatást tudnak majd biztosítani a lányuk számára. Addig meg naponta csodálkoznak rá, mi mindent tud máris. Legutóbb épp amerikai jelnyelvre tanította a születi - bár ők nem tudják, mikor és hol tanulta meg.

Címlapfotó: guinessworldrecords.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés