Hirdetés
Hirdetés

666-os szabály: ezt keresik a nők egy férfiban első látásra

A misztikus szám nem ördöngösség, hanem egy olyan követelményrendszer, amelyet különösen a heteroszexuális nők támasztanak a potenciális partnerekkel szemben.

Alig telik el úgy hónap, hogy ne bukkanna fel egy-egy új társkereső trend. Ezek közül néhány igencsak furcsa, és vannak olyanok is, amelyeket legszívesebben azonnal eltüntetnénk. A legújabb trend talán ebbe a kategóriába tartozik: a 666 szabály. A közösségi médiában a „666-os randizás” körül jelenleg nagyon nagy a hype. De vajon tényleg van valami a benne, vagy inkább gáz? Ezt csak akkor tudjuk, megítélni, ha megnézzük, miről is szól. Azaz mit jelent a három darab 6-os ebben a tekintetben.

  • legalább 6 láb magas (183 cm)
  • hatszámjegyű a keresete (természetesen dollárban, euróban, fontban és évente)
  • sportos alkat, 6-os kockahassal

Már csak egy apró gond van: egy nemrégiben készült Tinder-felmérés szerint a vonzerő csak a harmadik helyen áll a fontossági rangsorban, ami a nőket illeti. Első helyen a hűség (50%), másodikon az őszinteség (37%) áll. Sőt, a nőknek csak 29%-a tartja fontos kritériumnak az anyagi stabilitást. Így a méret és a kereset nem a legfontosabb, ami a nők igényeit illeti.

Az olyan trendek, mint a „666-os szabály” gyakran megerősítik azt a feltételezést, hogy a nők elsősorban a vonzerőre és az anyagi biztonságra összpontosítanak a partnerválasztás során. Ennek oka, hogy a férfiak viszont úgy vélik, hogy a nők a profilok megtekintésekor különösen a magasságra (34%) és a munkakörre (31%) figyelnek, míg a nők az értékalapú tulajdonságokat helyezik előtérbe a külsővel vagy a szakmával szemben. Ez tükröződik a megkérdezett férfiak és nők párkapcsolati vágyaiban is: a megkérdezett férfiak 53%-a, a megkérdezett nők 68%-a szeretne romantikus kapcsolatot.

Címlapfotó: 123rf.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés