Hirdetés
Hirdetés

122 kilósan forgatta fel az életét a nő: rá sem ismersz ma már

Három éve döntött úgy, új életet kezd. 32 éves korára már most csodájára jár a világ.
Három éve döntött úgy, új életet kezd. 32 éves korára már most csodájára jár a világ. TikTok/beckalosesit

Testsúlya miatt általában mindig zokogott a zuhany alatt, de ettől nagyobbb gondjai is voltak a fiatal nőnek.

Szorongásos zavarokkal küzdött, majd alig három éve bulimiét is diagnosztizáltak nála. Az angliai Cheshire-ből származó Becka Gill ekkor már 122 kilót nyomott a mérlegen, így nem túlzás kijelenteni, élete mélypontjára került. Ekkor érezte úgy, hogy valamit tennie kell, különben tragédiába torkollik az élete. Az akkor 29 éves nő drasztikus lépésre szánta el magát. De nem, nem a diétáról, vagy fogyókúráról volt szó - egy másfél éves pszichoterápiára jelentkezett be.

Volt egy magánterapeutám, aki segített nekem egészségesebb kapcsolatot kialakítani az étellel és a saját testemmel.

- mondta Becka egy interjúban, és hozzátette: úgy érezte, amíg a lelke nincs rendben, a fogyókúrára gondolni se tud. Sőt, ezt követően úgy döntött, a lehető legbiztosabb módszerrel vet véget a kövérségének, így tavaly nyáron Törökországba repült, ahol gyomorszűkítő műtétet hajtottak végre rajta. "Néhányan azt mondják, hogy a műtét a könnyebbik út. De senki sem veszi észre, hogy milyen mentális csatát vívunk" - mondta a Newsweeknek. Hozzátette: úgy érezte, számára ez az utolsó lehetőség.

Miután a pszichoterápián megtanulta értékelni önmagát, és átesett a műtéten, Beckaról gyakorlatilag elkezdtek leolvadni a kilók. Alig egy év alatt máris közel 50 kilótól szabadult meg, ma már csak 75 kilót nyom a mérlegene. Természetesen ma már odafigyel az étkezésére és a sportot is beillesztette a mindennapjaiba. Azóta minden megváltozott.

Újra élvezem az életet. Elmegyek szórakozni és jól érzem magam. Úgy érzem, mintha egy súlyt levettek volna a vállamról

Becka ma már egyre népzserűbb a közösségi oldalain is, a TikTok-on több mint 70 ezren követik és csodálják meg a friss videóit.

Címlapfotó: TikTok/beckalosesit

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés