Hirdetés
Hirdetés

39 éve mutatták be A végtelen történetet: így néz ki a hercegnő ma - Fotó

Németországban 1984. április 6-án - 39 évvel ezelőtt - mutatták be A végtelen történet című könyv első filmes adaptációjét.

A hercegnő szerepét az akkor alig 11 éves Tami Stronach kapta meg. Ő alig öt évvel korábban, 1979-ben érkezett a családjával az Egyesült Államokba, az iszlám forradalom elől menekültek el Teheránból. A 84-ben bemutatott film világhírnevet hozott a számára, de a szülei szorosan fogták a pórázt, nem szerették volna, ha a hirtelen jött siker miatt a kudarcokat majd nem tudja feldolgozni, és lecsúszik majd a lejtőn. A film főcímdala is világhírű lett:

A film után még énekesnőt szerettek volna belőle csinálni, de az is hamar kifulladt. Így az egykori gyereksztár 2000-ben megalapította a "Tami Stronach Dance" stúdiót New Yorkban, ahol azóta is művészeti vezetőként tevékenykedik. Egy lány büszke édesanyja, projekteket fejleszt, előadóként és kreatív pedagógusként is dolgozik. Az elmúlt éveben pedig több retro filmes fesztiválon is megjelent, többek közt A végtelen történet Atreyu-jával, Noah Hathawayjel is.

50 éves lett a színésznő, elfogadta, a hercegnő szerepe egy életre hozzánőtt.
50 éves lett a színésznő, elfogadta, a hercegnő szerepe egy életre hozzánőtt. Instagram/tamistronach_

Az egykori gyereksztért 63 ezren követik az Instán, ott jól látszik, imád farmerban és pólóban járni.

Címlapfotó: Youtube/RottenTomatoesClassicTrailers

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés