Hirdetés
Hirdetés

Legyőzte a rák: elhunyt a Trónok harca sztárja

Kevan Lannistert alakította a legendás sorozatban.

Május 6-án, 74 éves korában elhunyt Ian Gelder brit színész. A többek között a Trónok harcából is ismert művész hónapok óta küzdött a gyilkos kórral, végül alulmaradt a harcban.  Ezt párja, az 59 éves Ben Daniels az Instagramon erősítette meg. A karácsonyfa előtt készült közös szelfihez azt írta: „Nagy szomorúsággal és nehéz szívvel hagyom itt ezt a posztot, hogy bejelentsem szeretett férjem és társam, Ian Gelder halálát”. Geldernél decemberben diagnosztizáltak epeúti rákot, és május 6-án 13:07-kor hunyta le örökre a szemét.

Megható búcsú

Hivatkozás másolása

„Egyikünknek sem volt fogalma arról, hogy mindez ilyen gyorsan fog megtörténni. Ő volt az abszolút sziklám, és több mint 30 éve voltunk társak. Amikor nem voltunk együtt, minden nap beszéltünk egymással. Ő volt a legkedvesebb, legnagylelkűbb és legszeretőbb ember. Csodálatos, csodálatos színész volt, és mindenkit, aki vele dolgozott, megérintett a szíve és a fénye” - folytatta a gyászoló özvegy. Majd hozzátette: „Őszintén szólva nem tudom, mit fogok csinálni nélküle az oldalamon. Nagy bátorsággal és önsajnálat nélkül birkózott meg a szörnyű betegségével. Mindig. Figyelemre méltó volt, és nagyon fog hiányozni nekünk.”

Párja egy megható bejegyzésben búcsúzott tőle.
Párja egy megható bejegyzésben búcsúzott tőle. Instagram/bendanielsss

Ian Gelder színházakban kezdte a pályafutását. Első televíziós szereplése 1972-ben volt az „Egy ügy a Scotland Yardnak” című sorozatban. Itthon Gelder leginkább az HBO „Trónok harca” című sorozatában Kevan Lannister szerepéről ismert, amelyet 2011 és 2016 között tizenkét epizódban játszott.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés