Hirdetés
Hirdetés

Tippek a bevizesedés ellen

A nyári bulizós szezonban megeshet, hogy egy átmulatott este után nagyon bevizesedsz. Persze a strandon ilyenkor mindenki a legjobb formáját szeretné hozni...

A bevizesedés, vagy ödéma (folyadék-visszatartás) gyakori probléma, amelyet különböző okok, például terhesség, hosszan tartó állás vagy ülés, túlzott sófogyasztás, valamint bizonyos egészségügyi állapotok is okozhatnak. Íme néhány tipp a bevizesedés ellen:

Kerüld a feldolgozott ételeket és a túlzott só használatát az ételeidben, mivel a nátrium hozzájárulhat a folyadék-visszatartáshoz.

Furcsának tűnhet, de a megfelelő vízfogyasztás segíthet a szervezetnek megszabadulni a felesleges folyadéktól. Cél a napi 8-10 pohár víz fogyasztása.

A kálium segíthet kiegyensúlyozni a nátriumszintet a szervezetben. Jó források a banán, édesburgonya, spenót, avokádó és paradicsom.

A fizikai aktivitás, különösen a séta és a lábmozgató gyakorlatok, segíthetnek javítani a keringést és csökkenteni az ödémát.

A petrezselyem, a gyermekláncfű és a zöld tea természetes vízhajtóként működhetnek, segítve a szervezetet a felesleges folyadék eltávolításában.

A magnézium-kiegészítők segíthetnek csökkenteni a vízvisszatartást, különösen nők esetében, akik PMS alatt tapasztalják a bevizesedést. Konzultálj orvosoddal, mielőtt kiegészítőket kezdenél szedni.

Egy Epsom sós fürdő segíthet a duzzanat csökkentésében és a bőrön keresztül magnéziumot juttat a szervezetbe, ami elősegítheti a folyadékegyensúlyt.

Konzultálj orvossal: Ha a bevizesedés tartós, vagy súlyos, akkor érdemes orvoshoz fordulni, mivel az ödéma mögött komolyabb egészségügyi problémák (például szív- vagy veseproblémák) is állhatnak.

nyitókép: 123rf.com

Hivatkozás másolása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés